Скандално! Шефката на „Автомагистрали“ папка 12 000 лева заплата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това ли е чаканата от народа промяна? Брутното възнаграждение на председателя на Съвета на директорите на държавното дружество “Автомагистрали” Десислава Христова е 11 700 лв. 

Нетното след данъци шефката взима 10 157,94 лв., става ясно от официалния сайт на дружеството.

Заплатата на Десислава Христова е увеличена близо три пъти на 10 август. Дотогава тя е взимала по 3660 лв. на месец.

Тя представлява дружеството съвместно с изпълнителния директор Иван Станчев, който от 10 август също взима 11 700 лв. Неговата заплата обаче е увеличена малко, тъй като и дотогава той е взимал над 10 хил. лв.

Заплатата на третия член на Съвета на директорите на “Автомагистрали” също е увеличена – от 3360 лв. на 3900 лв., като след плащане на налози му остават чисто 3137,94 лв. на месец.

Любопитно е, че заплатите на назначените от служебния министър Виолета Комитова шефове на държавното дружество вече са по-големи от заплатите на бившите директори.

В предишното ръководство само изпълнителният директор взимаше много висока заплата от 10 980 лв. Бившият председател на Съвета на директорите Александър Филев взимаше 3660 лв.

Докато при новото ръководство на “Автомагистрали” и председателят на борда Десислава Христова и изпълнителният директор имат по 11 700 лв. А именно Десислава Христова при назначаването ѝ показваше как са намерили душ гел, използван от бившето ръководство на дружеството.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар