Скандално! Шутът Кантарджиев ще взима по 50 000 лева от община София

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Проф. Тодор Кантарджиев ще получава близо 50 000 лева на година от Столична община на новата си позиция, която зае след пенсионирането си като директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

Професорът се е спазарил с кмета Йорданка да консултира общинската власт по „ваксинацониня процес” срещу коронавируса срещу месечна заплата от 3000 лева. Като държавен служител, обаче, медикът ще получава 4 пъти в годината допълнително материално стимулиране (ДМС) в размер на до 80% от заплатата.

Излиза, че с допълнителните 2400 лева, получавани всяко тримесечие, заплатата на проф. Тодор Кантарджиев ще набъбне до 46 000 лв.

Наскоро Lupa.bg разкри, че 65-годишният доктор има спестявания за 600 000 лева.

Професор д-р Тодор Веселов Кантарджиев е роден в София на 24 декември 1955 година. Завършва Медицинска Академия София през 1981 г., като лекар. От 1981 до 1982 г. работи в Белово, от 1982 г. е научен сътрудник в катедра Военна епидемиология и хигиена на ВМА.

От 1988 г. е в НЦЗПБ, последователно е ръководил лабораторен сектор, лаборатория, обединена лаборатория и от 1992 г. – Отдел микробиология. През 1986 г. придобива специалност Микробиология, през 2001 г. придобива специалност Клинична имунология и през 2004 г. специалност Епидемиология на инфекциозните болести. Доктор по медицина е от 1991 с дисертация на тема “Имунологични методи за диагностика на системната кандидоза”. Доктор на медицинските науки е от 2008 г. на тема ”Проучвания върху етиологичната диагностика и етиотропната терапия на микозите в България”.

В семейството на професора медицината не е просто професия, а традиция. Синът му д-р Весел Кантарджиев като че ли е нямал голям избор относно кариерния си път, защото и майка му също е лекар, както и двамата му дядовци. Бащата на проф. Кантарджиев е бил бактериолог.

За съжаление, почива млад и не успява да види сина си как се дипломира. И то с цели три специалности – микробиология, епидемиология на инфекциозните болести и клинична имунология. Професорът има магистърска степен по здравен мениджмънт и е специализирал в престижни институти в Германия и Англия.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар