мустафа Емин

Скандалът се разраства: Мустафа Емин назначен незаконно за съветник на военния министър

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мустафа Емин, чието име нашумя в последните дни покрай скандала в болница “Пирогов”, всъщност не е притежавал нужното образование, за да може да изпълнява функциите, за които първоначално е бил поканен на работа от министъра на отбраната Тодор Тагарев. Това става ясно от проверка на агенция “Фокус” сред видео архивите на МО. Емин, който подаде оставка, е бил гласен за парламентарен секретар.  

Когато поема кормилото на българската отбрана, Тагарев смятал да назначи Мустафа Емин точно за парламентарен секретар. Оказало се обаче, че кадърът на “Да, България” нямал нужната военна диплома за този пост. Затова и самият Тагарев попада в неловка ситуация, когато говори за Емин по време на церемонията, когато запознава журналистите със своя екип.

 Мустафа Емин със съпругата си, която също е от Рибново

“Единственият нов в моя екип, това е г-н Мустафа Емин, който първоначално ще бъде назначен съветник, а когато, надявам се, че скоро ще завърши успешно Военната академия, магистратура, ще стане парламентарен секретар. Неговата основна задача ще бъде да работи с Комисията по отбрана”, казва Тагарев в края на юни, когато показа пред репортерите екипа си.

Така остават без отговор въпросите:

1. С какво Емин е толкова ценен за политическия кабинет на министъра на отбраната?

2. Кой го назначи в близкото обкръжение на министъра на отбраната, след като няма дори и военно образование?

3. Има ли политически чадър над Емин от най-високо ниво в правителството?

Припомняме, че името на Мустафа Емин стана известно покрай случая в болница “Пирогов”, когато лекари се оплакаха от агресия от страна на министерския съветник. Медиците се оплакаха, че Емин ги е заплашвал с министъра на здравеопазването, тъй като не са пожелали да прегледат детето му с приоритет.

Справка в личната му страница във Фейсбук показва, че той представя себе си като предприемач и е бил кандидат за народен представител на “Демократична България” и “Продължаваме Промяната”. Емин е бил пети в листата в Кърджали през април.

Междувременно в. “Уикенд” разкрива в последния си брой, че Мутафа Емин е и антиваксър и е бил деен противник на ваксинирането срещу Ковид-19 преди 2 години.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар