Скандалът се разраства още: Арабаджиеви изплуваха от HelpKarma

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Олигарсите Ветко и Маринела Арабаджиеви, разследвани по редица обвинения, изплуваха в скандала HelpKarma.

Оказва се, че криптобанката, кредитирана и основана с прякото участие на шефа на „благотворителната“ фондация Константин Кръстев, е пряко свързана с хеджфонд в САЩ.

А съветник във въпросния хеджфонд е снахата на търговския директор на фирмите на Арабаджиеви. Става въпрос компанията Nexo, собственост на бившия депутат от ДБГ Антоний Тренчев и сина на екс социалната министърка Лидия Шулева – Георги.

„Бивол“ разкриха, че Nexo, също като кредитната небанкова институция „Кредисимо“, все още оперира с прякото участие на Кръстев и неговите роднини… до девето коляно.

Ето каква е връзката:
През март 2018 в Управителния съвет на HelpKarma влиза бащата на Кръстев – Калин, който стартира и Nexo заедно с Тренчев и Шулев. Юридическите лица зад криптокомпанията са с действителен собственик Константин Кръстев, но добре завоалирани в търговските регистри в Швейцария и САЩ.

Първоначалното финансиране на Nexo е от „Кредисимо“, като връзката с „Кредисимо“ се изтъква от Nexo като гаранция за клиентите, пишат колегите. А до ден днешен на профила на Антоний Тренчев стои обявление, че „неговата“ компания е „Powered by Credissimo“, без да крие явните си и без това отношения с шефа на HelpKarma.

Наталия Караянева е топлата брънка във веригата Константин Кръстев – Антоний Тренчев – Арабаджиеви

Криптобанката обаче се оказва подкрепена при старта си и от щатски хеджфонд на име Arrington XRP, където съветник е не кой да е Наталия Караянева. Именно тя е връзката между Кръстев, Тренчев и Арабаджиеви. Хубавицата е женена за сина на Елена Караянева – търговската директорка на Арабаджиеви, също арестувана по обвинения за пране на пари и данъчни измами. Към момента олигарсите са под домашен арест.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар