Скандал: Ангела Меркел е бясна, изхвърля Борисов като куче!

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Властта в България ще бъде сменена съвсем скоро. Това става ясно от мегаскандала, който се е разразил в Германия заради една реплика на Бойко Борисов.

 

Премиерът каза „Работата носи свобода“. Реплика, която е емблематична за нацисткия свят.

Именно тези думи са стоели на вратата на концлагера Аушвиц, както и на други концлагери от нацистка Германия.

Фразата в оригинал на немски звучи така: Arbeit macht frei“ (Арбайт махт фрай). За първи път се използва през 1872 г. като заглавие на роман от нацисткия автор Лоренц Дифенбах, пише bgpravda.com. След Първата Световна война тази фраза става лозунг на немското правителство за намаляване на безработицата, а по-късно Адолф Хитлер я превръща в част от нацистката идеология.

Репликата беше изцяло забравена от 50 години насам, но вчера Бойко Борисов я възроди, което предизвика голям скандал в Европа. Особено чувствителна по темата е Германия и именно това е причината Ангела Меркел да е бясна на иначе своя приятел Борисов.

Ангела Меркел вдигна мерника на Бойко Борисов

Днес в Германия медиите пишат, че казаното от Борисов е накарало Меркел да погледне с други очи на него и е снела доверието си от него. Нещо повече, тя дори ще смени изцяло своята политика спрямо случващото се в България и оттук нататък ще настоява протестите да успеят.

Разбира се, българският министър-председател е излязъл пред Меркел с тезата, че не познава тази фраза и не е знаел нейната история. Запознати с деянията на Борисов обаче твърдят, че скандалната реплика не му е никак чужда и той много добре е знаел какво говори.

Това е поредният гаф на Бойко Борисов спрямо своите колеги от ЕС. В началото на лятото излезе аудиозапис с гласа му, в който казва, че ще мине с 200 отзад европейците.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар