дете педофил

Скандал: Английски педофил кръщава ромчета в Сливен (ВИДЕО)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Осъден за педофилия англичанин се е спасил от британското правосъдие като е станал пастор в ромската махала на Сливен. Даниел Ериксон-Хъл си е купил няколко къщи в гетото, където се радва на огромна почит. Местните хора изобщо не подозират, че британецът идва у нас след като излежава 15-месечна присъда за педофилия в родината си през 2017 г.

При разследването в компютъра му са открити стотици порнографски снимки с деца. Никой в Сливен не знае също, че  Даниел има все още действаща забрана за общуване с малолетни.

За новото благочестиво превъплащение на криминално проявения беглец съобщава разследващият журналист Пол Кениън от Би Би Си 4, цитиран от „Трафикнюз“.

Той открива пастора педофил в Сливен, където Даниел живее напълно безгрижен и свободен. В излъчения по британската телевизия филм се вижда как журналистът задава неудобни въпроси на Даниел, който обаче му обръща гръб и се оттегля.

След осъждането си преди 2 години Хъл получава забрана за общуване с деца, непридружени от родител или близък възрастен човек. Забраната също така не му позволява да пътува в чужбина, без да уведоми предварително властите на Острова.

Хъл обаче живее свободно в България и продължава да качва в интернет видеоклипове с деца. По време на снимките на филма репортерът Пол Кениън и екипът му срещнали яростна съпротива от ромите в махалата, които ги замервали с камъни.

„Този човек така дълбоко е обсебил ромите, че те го възприемат като техен брат и го защитават с всички сили”, разказва журналистът.

Стийв Фицпатрик от лондонската полиция заявява във филма, че е „ужасен” от факта, че педофилът контактува необезпокояван с деца в България. „Съответните власти във Великобритания са информирани за случая, но засега липсва нужната ответна реакция”, казва полицаят. Нарушението на съдебната заповед от страна на Хъл не се разглежда като престъпление от българските власти и засега те могат само да го поставят под наблюдение, допълва полицай Фицпатрик.

Пастор Даниел Ериксон-Хъл за втори път се укрива от британското правосъдие в България, твърди „Труд”. Срещу него в родината му са били издавани две европейски заповеди за арест. В първата е посочено, че Хъл се издирва от 13 октомври 2016 г., след като не се е явил на съдебен процес по обвинения за сексуална експлоатация на деца и детска порнография и компютърни престъпления, докато е бил под гаранция. Окръжният съд в Сливен привежда в изпълнение заповедта, след потвърждение от последната инстанция – Апелативния съд в Бургас. През ноември същата година пасторът е екстрадиран.

Втората европейска заповед за арест на скандалния духовник е издадена от Великобритания през юли 2018 г. По това време Даниел Ериксон-Хъл вече се бил установил отново в страната ни, след като изтърпял присъдата си в родината. В заповедта се посочва, че след като излязъл от затвора, пасторът не е регистрирал в 3-дневен срок личните си данни и адреса, на който може да бъде намерен. Вместо това отново напуска Острова, уточниха от Окръжната прокуратура в Сливен. Втората европейска заповед обаче не е била изпълнена и Ериксон-Хъл не е бил арестуван, тъй като деянието, за което го изискват, не е нито престъпление, нито нарушение по българското законодателство.

Още при първоначалния престой пасторът се устроил в близкото до Сливен с. Самуилово. Там наел къща под наем, спомниха си от кметството. Съседи подали срещу него оплакване, че контактува само с деца и това им се сторило подозрително. Доказателства за престъпления обаче не са били събрани, дело не е било образувано и случаят не стигнал до съд, макар че пасторът бил задържан от българската полиция по време на проповед.

Сега Ериксон-Хъл се е установил в 30-хилядния ромски кв.”Надежда” в Сливен, в най-бедната му, южна част. В гетото се говори, че отначало си купил една къща, после – още. Идвали му гости от чужбина. Пристигнала и сестра му, жена на зряла възраст. Тя преживяла бурна сантиментална история с местен младеж. Дали сестрата е още там, в квартала не казват.

В „Надежда” не желаят да коментират пастора и да го обсъждат пред външни хора. Някои от бедняците го обожават заради помощите, които им дава – било в пари, било дрехи или други вещи. Давал уроци на английски език и продължавал да проповядва.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар