Асен Василев пред Dir.bg: Всички проекти по Плана за възстановяване са активирани

Скандал! Асен Василев дължал 28 бона на архитектка (СНИМКИ)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Архитектката Вихра Карапетрова алармира в социалните мрежи, че финансовият министър в оставка Асен Василев е отказвал да ѝ плати 28 хиляди лева за свършен от нея труд, като дори се обърнала към съда, за да получи сумата.

За пръв път Карапетрова разкрива за проблемите си с Василев през май 2021 г. „И новите министри не обичат да плащат на работилите за тях.

Търсят се едни 28 000 лв. от новия министър Асен Василев, ама ги няма. Заради едната ПОЧТЕНОСТ питам.

Моля, който ми вярва, да сподели, а останалите моля да не „хейтят“, защото има много факти и подробности от първо лице, които засега не искам да разгласявам…“, пише тогава архитектката в своя фейсбук профил. Оказва се, че всъщност Василев ѝ дължал пари за свършен от нея труд по повод имота му на столичната улица „Чаталджа“, който в последните седмици предизвика серия от скандали, тъй като съратникът на Кирил Петков не го е декларирал в имуществената си декларация пред КПКОНПИ.

След като Карапетрова опитала по всякакви начини да вземе парите, които Василев ѝ дължал, но без успех, се наложило да се обърне за помощ към съдебната институция, за да може хасковлията да ѝ се изплати. „Осъдихме го с изпълнителен лист още през зимата, преди някой да е чул за него, но не искаше да си плати въпреки това“, жалва се архитектката. Сагата приключила едва когато борецът за промяна влязъл в изпълнителната власт.

„Върна ги месец след като стана министър“, казва Карапетрова.

Припомняме, че през миналото лято и крупни инвеститори от Дания, бивши съдружници на Асен Василев, хвърлиха бомба, че той ги е измамил, като продал без тяхно знание софтуерен код на китайска компания. Общата им фирма е обявена във фалит от властите във Великобритания, а след изказването им Асен Василев категорично отрече техните твърдения.

Сред инвеститорите е Мортен Лунд. „Той е измамник, но е много, много умен. Изключително умен. Инвестирахме 15-20 милиона евро, за да разработим софтуера, имахме между 30 и 50 програмисти в България. Не измами само мен, а и свои приятели. Аз бях глупав и наивен и му повярвах. Той заедно с няколко програмисти взеха кода и заминаха за Китай и го продаде на китайското правителство, след като аз намерих тези клиенти. Софтуерът беше собственост на компанията, а той просто го взе и го продаде сам“, заяви Мортен Лунд пред Би Ти Ви миналата година, като разкри, че с колегите му са водили съдебни битки срещу Асен Василев, който пък сподели пред медиите, че е спечелил всички дела.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар