Скандал! Близък до кандидат за депутат на ГЕРБ е организирал схема за купуване на гласове

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Близък до кандидат за депутат на ГЕРБ е организирал схема за купуване на гласове на миналите избори, заяви в четвъртък вътрешният министър Бойко Рашков.

Според него по това дело е имало събрани множество доказателства, но прокуратурата не иска да разследва и делото е висящо.

Може би е случайно, но сега един близък на тоя същия, който организираше тогава купуването и продаването на гласове, е в листата на ГЕРБ. Може би е случайно„, коментира Рашков.

Министърът не съобщи името на кандидат-депутата, но посочи мястото му в листата – 22. На него ГЕРБ са поставили Кольо Костов, описан като мениджър. Мъжът, който твърди, че представлява интересите на жителите на най-големия ромски квартал у нас – „Столипиново“, бе привикан в полицията преди няколко дни. След това се оплака, че негови близки е трябвало да подписват предупредителни протоколи, че няма да се занимават с купуване на гласове.

Прокуратурата иска да се формира съвместно звено с МВР за борба с купуването на гласове, за да има информация какво работи полицията, заподозря Рашков.

И да стопират в една или в друга посока нашите разследвания. Затова, струва ми се, че е по-добре за това да се разкрива истината и да се избегнат политическите пристрастия, които някои прокурори показват, полицейските служители да си свършат работата, след което да докладват на прокуратурата„, заяви Рашков.

Това не е първият път, в който служебният вътрешен министър обвинява прокуратурата в бездействие по делата за купуване на гласове. Наскоро Рашков заяви, че на предишните избори най-много били делата за купуване на гласове от ГЕРБ. На второ място били тези, свързани с ДПС.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар