Скандал! Борисов е разпоредил да се охраняват Доган и Пеевски с парите на данъкоплатците

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ПРЕЗИДЕНТЪТ, НСО, ДОГАН И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ ЛИЦА

Президентът с много силно изявление преди малко внесе яснота в една тема, която от вчера се коментира активно в медиите и социалните мрежи.

Генерал Радев ясно и категорично посочи кой решава Националната служба за охрана кои лица да охранява. И това не е Президентът, а изпълнителната власт, тоест Бойко Борисов. А Народното събрание има единствено правото на контрол върху службата.

Нещо неясно на някого? С новия Закон за НСО, приет преди няколко години, Президентът беше лишен от правото да се намесва в службата. Поради това и премиерът на практика упражнява ръководството върху НСО и служителите му. Тоест – БОРИСОВ Е РАЗПОРЕДИЛ ДА СЕ ОХРАНЯВАТ ДОГАН И ПЕЕВСКИ С ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, ОТ НСО!

Борисов е странно тих и невидим по тези въпроси. Нямаше никакво изявление дори за вчерашния скандален случай, когато на български гражданин /няма да коментирам политика Христо Иванов, а само човека/, беше забранено да слезе на български бряг – публична държавна собственост. Това е абсурден скандал, който в нормална държава би предизвикал оставка на правителството и подробни обяснения пред прокуратурата от всички замесени лица. В България правителството се прави на умряла лисица.
Крайно време е на Президента да бъдат дадени по-големи правомощия.

Концентрацията на цялата власт в един човек, който е доказана м*тра и м*фиот, водят до пълен разпад и на самата държава. Затова или трябва да има сериозен коректив, или правителството незабавно да се маха и да бъде съдено за престъпления срещу държавата и сигурността.

Президентът Радев за пореден път не си замълча пред поредният скандал, сътворен от управляващите. Затова е и неудобен. Затова го смятат за основен свой враг. Затова и народът го подкрепя и обича.

Да живее България!

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар