Кирил Петков Нинова

Скандал! България е продала на Украйна оръжие за 1,3 млрд. евро.

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Оръжие за 1,3 млрд. евро е изнесла България за Украйна през посредници от началото на войната до ноември. Това разкри пред активисти на соцпартията в София членът на Националния съвет на БСП и бивш вицепремиер Костадин Паскалев – известен като сериозен човек и отговорен държавник.  Присъстваща на сбирката ресорна бордовичка, назначена от Корнелия Нинова не отрече данните, пише 19 минути.

Както стана известно от разкритията на бившия шеф на „Кинтекс“ Александър Михайлов, 8 процента от сумите на експорта на оръжие са били комисионните, които се отделят в офшорки по времето на кабинета Петков – Нинова. Тези фирми с неясна собственост не помогнали с нищо за сделките, но получавали немалък дял от тях и то от оборота, не от печалбата, неведнъж заяви и написа експерта.

Сумите на тези комисионни се равняват на по около 10 милиона евро месечно или от февруари до август това са поне 50 000 000 евро. Именно това май е цената и причината за непрекъснатите ръководни кадрили в оръжейните фирми, смяната на бордовете им, включително и незаконно, на което бяхме свидетели при управлението на ресорния вицепремиер и министър в бранша Нинова.

В същото време тя продължава да отрича факта на износа на оръжие за Киев, потвърден от началника й Кирил Петков, от министрите на външните работи и на отбраната на Украйна, от австрийската армия, от Ню Йорк Таймс, от руските медии – последните 2 никога не са единодушни, включително и показаните многократно кадри на българско оръжие и боеприпаси на фронта.

По тази тема бившият шеф на Кинтекс води и 2 дела срещу Нинова, която на 23 ноември официално беше призната за Г-жа Лъжа от Върховния касационен съд, след като на 3 инстанции се доказа, че не е казвала истината и никога не са правени проверки на приватизацията от нея на фирмата Техноимпекс. Заради нея фирмата на Нинова има отделно осъждане от Върховния съд и то по времето, когато тя е зам.-министър на Р. Овч. при Тройната коалиция.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар