Весела Чернева

СКАНДАЛ: Весела Чернева на Киро Измамата шушнела позициите на Външно на ухото на мистериозен македонец

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шефът на ДАНС Пламен Тончев обяви скандално в пленарната зала, че се води досъдебно производство за теч на информация от българските институции към тези на Република Северна Макеодния за вдигането на ветото. 

“По линия на контраразузнаването е установено, че съветник към премиера към онзи момент е съгласувал позициите на МВнР с гражданин на Северна Македония”, обяви директорът на ДАНС. Като визира Весела Чернева, за която тогавашният външен министър Теодора Генчовска (днес вице на служебния шеф на МО Димитър Стоянов – б.р.) твърдеше, че е де факто титулярът във ведомството.

Весела Чернева, външният министър в сянка в кабинета “Киро Измамата” 

Разкритието от ДАНС дойде по искане на депутатско питане от “Възраждане”. А депутатът от ДПС Хамид Хамид директно пита Тончев за теч на данни от секретното звено към медиите.

“В последните 2 години ние имаме установени 2 случая на изтичане на документи или съдържание от тях – на държавна агенция, които са ставали достояние на външни източници. Става въпрос за пращането на извадка от секретен документ в интернет сайт. Достъп до този документ са имали двама души извън състава на Агенцията”, разкри още Тончев.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар