Скандал в Балчик: Кандидат за кмет на ВМРО & ГЕРБ с присъда за измама! Вдига къща на Каракачанов!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Един от двамата кандидати за кметския пост в крайморската община Балчик, се оказа с ефективна присъда за умишлено престъпление. Кандидатът на ВМРО и подкрепен от ПП ГЕРБ Атанас Атанасов, се оказа осъждан за умишлено престъпление с цел собствено обогатяване .

Престъплението е извършено , докато Атанас Атанасов е служител на МВР . За скандалния случай си спомня и разказва бившия офицер от СОД към РДВР Добрич -Георги Иванов : Атанас Атанасов , възползвайки се от служебното си положение на служител на МВР е присвоявал сигнално охранителна техника от поделението на РДВР Добрич -РПУ Албена . Същата техника била продавана на различни частни лица и монтирана на различни търговски обекти и жилища. Собствениците на тези обекти са били въвеждани в заблуждение, че сключват договори за охрана със звено СОД към РДВР Добрич и са заплащали техниката и месечни такси на техника-сержант Атанасов/който се е представял като капитан Атанасов-началник СОД Албена/.

Скандалната измама се разкрива случайно, след като един от наемателите на търговски обекти в Албена Димитър Донев , се свързал с началника на РДВР Добрич и поискал фактури за закупената техника и платените на ,,капитан Атанасов“ такси/сума над 2000лв/. Оказва се, че в РДВР Добрич не фигурират такива обекти за охрана, а последвалото разследване показва, че Атанас Атанасов е прибирал парите на въведените от него в заблуждение лица сред които и най-големия наемател в КК Албена, Митко Донев, винопроизводителя Казаков, воения съдия майор Гебрев и редица други. Сред пострадалите са и жители на Кранево и Рогачево, включително и немски граждани. В същото време , някои от ,,охраняваните” от ,,капитан Атанасов” граждани се оплакват , че са били жертви и на кражби от уж охраняваните им домове. Обект на кражбите са били луксозни автомобили., а крадците някак ,,лесно “ са се справяли с монтираната от Атанасов охранителна техника.

ВМРО Балчик затъна в предизборни лъжи дни преди изборите

Комисията, назначена да извърши инвентаризация и воденето на материалната отчетност установява липси от материания склад на РДВР Албена за над 5000 лв, спомня си тогавашния му началник Георги Иванов. Атанас Атанасов е уволнен дисциплинарно от системата на МВР от Румен Иванов директор на МВР Добрич , а след жалбите и на измамените влиза в съда.
Атанас Атанасов е осъден ефективно от компетентния съд , като ефективната му присъда е заменена с условна такава с тригодишен изпитателен срок след споразумение с прокуратурата. След присъдата Атанас Атанасов губи правото си както да работи в МВР , така и да осъществява охранителна дейност. Което не му пречи да се представя и към днешна дата за собственик на охранителна фирма и да подписва договори за охрана с различни физически и юридически лица.

Уволненият дисциплинарно и вече осъден Атанасов/познат в района като Наско Сота/ обаче отново попада под ударите на закона., заедно с брат си близнак Ивелин. Участват в скандал на пътя, завършил с побой и грабеж над младеж, курсант от школата в Симеоново. Тъй като Атанас Атанасов е все още с условна присъда, не е чудно че цялата вина е поета от брат му.
Балчик ще има приют за бездомни животни, съобразен с всички европейски норми

Възмутен съм от това, че една политическа партия като ВМРО може да издигне осъждан за престъпления кандидат за кмет, какъвто е Атанас Атанасов, коментира бившия служител на МВР Георги Иванов. Възмущението ми се допълва и от факта, че същия е подкрепен и от ПП Герб-една партия , която ясно заявява в последната година, че престъпници нямат място в нейните редици. Навярно присъдите и делата на Атанасов са останали неизвестни за ръководството на ГЕРБ или просто са били прикрити . Друго обяснение за тази скандална кандидатура нямам, допълва Георги Иванов. Интересен факт е , че Атанас Атанасов преди две години бе предложен за областен управител на Добрич от ВМРО, но предвид миналото му, министерски съвет категорично отхвърли кандидатурата му. В крайна сметка , гражданите на Община Балчик сами ще преценят , дали ще дадат своя глас за осъждан за измами кандидат и ще му поверят общински бюджет за милиони, завърши своя разказ Георги Иванов.

https://sputnik.bg

Бележка на АФЕРАКандидат -кметът на ВМРО Наско Сота, както е известен, е вдигнал къща на Каракачанов в Балчик. Очаквайте в АФЕРА снимки и подробности! Десет дни преди изборите бе сменен и шефа на РУ на МВР Балчик, като по поръчка, с участието и на небеизвестният директор на ОДМВР Добрич Н. Панчев, герой от „Господари на ефира“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар