Скандал в ефир: Радостин Василев vs. журналистката Соня Колтуклиева – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„11 месеца беше очарован да се чува и да си говори с мен. Донесе ми талисмана на зимната Олимпиада от Пекин. Покани ме на кафе, бяхме на вечеря, искаше да идва в Лондон. Била съм дъното на журналистиката, а сега лае като гладно улично куче“, това заяви журналистът Соня Колтуклиева по адрес на бившия Министър на спорта Радостин Василев пред „ЕвроДикоФ“.

„Защо не говореше така Радостин миналия септември, когато бях единственият човек, който го защити заради 500 хил. лв.“ (скандалът с Татяна Дончева б.р.), продължи тя.„Къде беше този самохвалко, когато цялата държава по времето на второто правителство на Бойко Борисов, ме мачкаше като валяк“, попита пред „Евроком“ Колтуклиева.


Тя нарече Радостин Василев самовлюбен и заяви, че той „с перверзна наслада“ е публикувал техни лични чатове.

„Защо от „Сердика – спортни имоти“ са дадени 117 350 лв. на кантората на Лена Бориславова и майката на Никола Минчев“, продължи с въпросите журналистът.

„Защо натрапи да управляват БСТ и Национална спортна база двамата си най-добри приятели от детинството Александър Тодоров и Венцислав Петков“, питра риторично тя.

„Един случаен човек в политиката в политиката се държи като многострадална Геновева“, завърши журналистът.

„Много се забавлявах. Истината е, че г-жа Колтуклиева тепърва започва да бъде разобличавана след разкритията, които направих“, заяви в отговор бившият спортен министър в студиото на „ЕвроДикоФ“.

„Съвсем скоро аз ще направя допитване отново дали да пусна един приятен неин запис, близо 20 минутен, в който тя много добре разказва за отношенията си с Бойко Борисов, Делян Пеевски, Гешев, любовната аферта с Иван Костов и много, много детайли, които ще ви покажат какъв човек е тя“, продължи Василев.

Той уточни, че става въпрос за аудио запис.

„Никога не сме имали маркетингов директор на тотото без опит. И между другото маркетинговата стратегия на тотализатора доведе до там, че той има 27% ръст за петмесечието на предишното управление, което бях назначил. 30% и няколко милиона повече за спорта“, каза още той.

Василев не отрече, че познава Александър Тодоров и Венцислав Петков, но изтъкна, че те са отлични професионалисти и не съжалява за избора си за тяхното назначаване.

„ПИК имаше договор за много пари в тотализатора, Tribune.bg – много пари“, продължи той атаката си към Колтуклиева.

Радостин Василев отрече да е сключвал договори за реклама с трите големи телевиизии.

„Трите многомилионни договора са сключени от Любомир Петров“, заяви бившият спортен министър, показвайки документи от сключените споразумения и подчерта, че договорите са били „заварени“ при встъпването му в длъжност.

По думите му с подобни договори се купува „медийно спокойствие“.

„Въвеждането на ред, създаде хаос в 4-5 федерации, които не искат да спазват правилата. Те са проверявани, установяват се нарушения при тях. Те са много пискливи тези федерации и сега се радват, че ме няма, защото мирът и любовта, които имат с г-жа Лечева ще позволят по същия начин да се харчи държавен ресурс, както преди аз да стана министър“, коментира той отношенията си със спортните федерации у нас по време на управлението му като министър.

Той определи строежа на „Арена Бургас“ като „абсолютно криминална история“.

„Отстраняването на Пламен Манолов от Национална спортна база, човек, който не бях назначил нищо да управлява, предизвика много сериозна истерия в определни кръгове, които си бяха разпартачосали Национална спортна база и всички имоти“, категоричен бе Василев.

Той отправи атака към сегашния спортен министър Весела Лечева, че е назначила обратно всички стари фигури от ръководството на Национална спортна база.

Василев упрекна Лечева за назначенията в държавните предприятия „Академика“, Национална спортна база и „Сердика – спортни имоти“.

Източник: Евроком

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар