СКАНДАЛ! Георги Харизанов – повелителят на троловете в ГЕРБ нарушава закона

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

5GmediA разполага с видео, което поставя шефа на телевизия “Европа” в много конфузна ситуация.

Попитахме го за автентичността на видеото и той ни отговори така: “Автентично е от новогодишната ни програма. Много е забавно, че чак сега става някаква “сензация” 😂”

Когато управляваш проправителствена медия и играеш тенис с премиера,  явно се изкушаваш да преминеш някои граници, определени от закона.

Директорът на телевизия „Европа“ Георги Харизанов, разказва тъп стар виц, запалил цигара, без капка притеснение, в студиото на предаването “Свободна зона“ с водещ Георги Коритаров, в подопечната му телевизия. Вижте ТУК

Така Георги Харизанов нарушава Закона за здравето, който забранява тютюнопушене на обществен места.

В Закона за здравето, обнародван през юни 2012 г. е посочено, че „се забранява тютюнопушенето в закрити обществени места и в помещения с обособени работни места, където се полага труд, както и в помещенията към тях със спомагателно и обслужващо предназначение“. Глобата, която се предвижда, е между 1000 и 1500 лева.

Нарушава и законовите изисквания да не се прави реклама на пушенето и тютюневи изделия в определени часове.

Това, според нас е първият случай някой да си позволи да пуши в телевизионно студио от години, особено, след като през 2010 г. бяха приети строги правила за ограничаване на тютюнопушенето на обществени места.

… Припомняме част от медийните публикации за сблъсъка на Георги Харизанов с правосъдието. Ето какво показва bTv в репортаж от 21.02.2012 г.: ”Отстраненият шеф на „Напоителни системи” Георги Харизанов се оказа човек, който има куп проблеми с правосъдието. Той е обвиняем за кражба в особено големи размери, подсъдим за закана и осъден условно за рекет.“

Сайтът „Offnews“ съобщава на 7.10.2013 г.: “Изпълнителният директор и двама от членовете на борда на директорите на “Напоителни системи” АД са арестувани за срок от 72 часа, съобщиха от прокуратурата. Днес Софийска районна прокуратура (СРП) е повдигнала обвинения на изпълнителния директор Стайко Ганчев и на членовете на борда на директорите на същото дружество – Георги Харизанов и Радослав Чеглайски за съзнателно сключване на неизгодна сделка, като Ганчев е извършител, а Харизанов и Чеглайски са помагачи. Георги Харизанов не за първи път е клиент на прокуратурата. През февруари 2012 година, когато той заемаше поста на председател на Борда на директорите на дружеството, се наложи временното му отстраняване заради повдигнато му обвинение. Харизанов беше подсъдим за заплаха за убийство и обвиняем по друго дело за кражба на 50 хил. долара. Освен това той има и влязла в сила присъда за изнудване от 2005 година. Заради съдебното му минало, Харизанов беше временно отстранен по настояване на тогавашния премиер Бойко Борисов.”

Както 5Gmedia показа на 19 февруари т.г., телевизия “Европа” е щедро възнаградена от правителството със средства на оперативните програми:

– ОПИК: 79 560 лева; 

– ОПРЧР: 120 000 лева; 

– ОПРР: 107 904 лева;

– ОПОС: 90 012 лева; 

– ПРСР: 83 268 лева; 

Общо: 480 744 лева

Надяваме, че  Столичната регионална инспекция за опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ) ще се самосезира и ще направи необходимата проверка.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар