Скандал! ГЕРБ вече имат таен списък кого ще боцнат с първите ваксини

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

тво са обитатели на старчески домове, граждани над 80 години с хронични заболявания, както и медиците от първа линия, борещи се с COVID-19. Според нашите хора обаче изготвящите се списъци са все едно извадени от папката с охраняваните лица от НСО.

Започва се с президента, председателя на Народното събрание и министър-председателя, членовете на Министерския съвет, членовете на Конституционния съд, заместник-председателите на Народното събрание, председателя на Върховния касационен съд, председателя на Върховния административен съд, омбудсмана, кметовете на столицата и други големи градове.

Очаква се ваксинацията да покрие и техните семейства, както и заместник-министри, председатели на агенции, висши държавни  служители до девето коляно. Мнозина от тях вече са изкарали коронавируса, но въпреки това ще им бъдат поставени ваксини заради риска от повторно заразяване.

Списъкът е важен, защото въпросните лица ще трябва да бъдат обстойно прегледани в оставащото до пристигането на ваксината време. Целта е да се установи дали не страдат от заболявания, които може да предизвикат нежелани усложнения.

“Старата приказка, че рибата се вмирисва откъм главата, се разказва в нов вариант – рибата се ваксинира откъм главата”, иронично отбелязва нашият източник. И

очаква с интерес дали олигархичните кръгове, гравитиращи около основните политически сили, няма също да се опитат да се подредят за боцкане. За което, в интерес на истината, засега нямало индикации.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар