Скандал! Герджиков е един от “дарените” със специалната златна монета с лика на Бойко Борисов…

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ректорът на СУ Анастас Герджиков е един от избраните българи, специално удостоени с монета от чисто злато, с изографисан на нея образа на Бойко Борисов. Това съобщи бившият втори в ГЕРБ – Цветан Цветанов.

Монетата е дадена, заедно с ред други привилегии, които е получил ученият, заради добрата му работа с бившето управление и правителството.

Слухове за въпросните монети плъзнаха още когато изригна скандалът с кюлчетата. Счита се, че тогава информацията за зографисаните златни артефакти е разпространена в социалните мрежи отново от Цветанов, а после са поета и развита от голям брой сайтове, преписващи един от друг.

Сега вече лично Цецо се релегитимира като първоизточник на новината. Монетите са от 24-каратово злато, специална изработка по поръчка на премиера (тогава). Раздавани са по рождени дни и специални поводи на най-близките му. Цветанов също разполага с подобна монета – от времето, когато бе най-верният на Борисов. Със сигурност златото доказва солидна връзка с ГЕРБ. Бойко има слабост към жълтия метал, той му е една от любимите ценности, и подобни подаръци се дават само на най-верните, обясни Цветанов.

Гравирането на лични образи върху злато е специална услуга, изпълнявана основно от часовникари и златари в Швейцария. Струва доста пари – понякога повече от стойността на самото кюлче или монета. Клиенти на подобни услуги са диктатори и милиардери, целящи да утолят суетата си…

източник: https://4udoslav.writeas.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар