Скандал! Депутат на Киро и Асен замесен в измама с биткойни – Константин Бачийски заплашвал бизнесмен, след като го изпържил с 20 бона!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Сигнал срещу депутата от „Продължаваме промяната“ Константин Бачийски е заметен под килима от полицията в Бургас.

Служителите на МВР отказали да разследват Бачийски за съмнения за извършени измами с биткойни в края на 2018 г. и първата половина на 2019 г. По това време Бачийски е председател на партия „Средна европейска класа“ и общински съветник от партията в Бургас.

Освен политик, по това време настоящият депутат на Кирил Петков и Асен Василев е бил и собственик на фирма за добив на биткойни.

В сигнала на замесените лица, изпратен и до МВР, и до прокуратурата, се твърди, че в края на 2018 г. Бачийски предлага на бизнесмена Владислав Пенев да закупи софтуер, с който по думите му добивът на биткойни можел да се увеличи до 6 пъти. Бачийски поставил и условието да му бъден даден дистанционен достъп до машините за добив на биткойни за да може да инсталира софтуера и да го сервизира. Цената за софтуера за една машина била 500 долара и 10 % отстъпка за дилър. Печалбата следвало да се заплаща от „Спейс пул“ ООД – дружеството, за което работел Бачийски. „Спейс пул“ ООД е собственост на Игнат Георгиев Андровски – с 50 % от капитала, Компютър маркет България – с 35 % от капитала и Силвия Райчева Сариева – с 15 % от капитала.

Тъй като Пенев преценил офертата като атрактивна, дал достъп до една от машините си, за да му демонстрират как работи софтуерът. Начинът, по който била извършена демонстрацията на софтуера, не позволявал да се прецени дали всъщност работи, но собственикът на фирмата се доверил на обясненията и обещанията на Константин Бачийски.

Така се стига до закупуването на 15 лиценза за софтуера, които Пенев оставил да работят с очакване, че добивът на биткойни ще се увеличи. За покупката получил фактура. След известно време закупил още 10 лиценза, който въобще не проработили, като за тях не получил дори и фактура. Вторите лицензи заплатил с биткойни.

През февруари – март 2019 г. Константин Бачийски съобщил на бизнесмена, че софтуерът се нуждае от профилактика и работата му ще спре за известно време.

През лятото на 2019 г., след многократни разговори между двамата, Константин Бачийски казал, че е съгласен да сключат споразумение и да върне част от парите за неработещите софтуери. Споразумението било сключено при нотариус, като на собственика на фирмата били възстановени парите за първите 15 лиценза, за които имал фактура. За вторите 10 лиценза, за които заплатил с биткойни, не получил плащане.

В сигнала се казва още, че Бачийски твърдял, че той бил само посредник и нямал нищо общо със сделките. От друга страна Владимир Пенев е категоричен, че единственият човек, с когото е имал договорки, това е Константин Бачийски.

Собственикът на фирмата е убеден, че въпросният софтуер не работи и че става дума за измама с пирамидална схема. Оценява своите загуби на 20 хил. лева, а тези на клиентите си на около 100 хил. лева. Освен това участието му в тази сделка е коствало и фалита на бизнеса му.

Според данните в сигнала, изпратен до МВР, Пенев на два пъти е бил заплашван лично от Константин Бачийски – веднъж в Бургас, и веднъж в София. За да се защити, опитал да сигнализира полицията в гр. Бургас, като чрез свои познат изпратил сигнал за измамата, на която станал жертва. Отговорът от служителите на реда в морския град бил да не се занимава с Бачийски.

След влизането на Константин Бачийски в Народното събрание, притесненията за Пенев съвсем се увелиличи. Причината е, че бизнесменът знае, че депутатът е близък с Кирил Петков и Асен Василев, като с последния даже ходили заедно в Китай, където самият Бачийски бил представен от Асен Василев на Румен Радев.

Отказът на МВР да разследва Бачийски също не е необясним. Миналата седмица премиерът в оставка Кирил Петков назначи за зам.-министър на МВР Ангел Симеонов от Бургас. Симеонов беше назначен в момент, в който изпълняваше длъжността охранител в почивен санаториум, като преди това той е бил кандидат за общински съветник точно от партията на Бачийски „Средна европейска класа“.

 

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар