Ердоган-ядосан

Скандал! Ердоган напусна залата, когато Тръмп заговори

ООН, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Истински скандал се разрази на Общото събрание на ООН. Няколко агенции съобщиха, че турският президент Реджеп Ердоган е напуснал в момента, в който американският президент Доналд Тръмп е започнал на говори пред световните лидери.

Ердоган е бил заснет да напуска залата заедно със своята делегация в момента, в който Тръмп започва речта си. Отношенията между двете страни са напрегнати, а това предизвика и срив на турската лира. От Анкара обвиниха „външни сили“, визирайки Вашингтон, за създалата се тежка икономическа ситуация в страната.

САЩ призоваха натовския си съюзник Турция да се откаже от доставката на руски зенитно-ракетни комплекси С-400, но Турция обяви, че няма да се поддаде на натиск. Кореспондентът на близкия до правителството вестник „Сабах“ Рагъп Сойлу обаче излезе с различна версия за случилото се в ООН. По думите му делегацията начело с Ердоган е станала, защото след Тръмп е бил редът именно на турския президент да говори.

Неговата версия е, че Реджеп Ердоган се е подготвял за своята реч и напускането му на залата няма нищо общо с речта на американския президент. Каквато и да е истината, налице е едно – напрежението между дългогодишните съюзници и стратегически партньори Турция и САЩ.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар