Скандал! Здравният министър с акции за €10 млн. в турски здравен холдинг

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Новият здравен министър Кирил Ананиев притежава чрез поставени лица, дялове на стойност 10 милиона евро в турския здравен холдинг “Абикадем”. Това научихме от служители в ДАНС, пожелали анонимност, но и тотално възмутени от случващото се в държавата.

Подобна собственост го поставя в конфликт на интереси дори не само сега като министър, но и доскоро – като председател на надзорния съвет на НЗОК.

Оказва се, че турският холдинг, който в последните години мощно нахлу в здравната ни система, всъщност е имал височайш закрилник, който сега още повече се издига.
Припомняме, турците купиха японската болница “Токуда”, а също и “Сити Клиник”. Те станаха и спонсор на ЦСКА-София на Гриша Ганчев.
Всичко това очевидно е платено от българската държава, доколкото НЗОК е основният източник на пари за всички болници. Турците не са никакви “инвеститори” тук, а са обикновени доячи на Здравната каса. Както и всички други, между другото…

България има възможно най-идиотския модел на здравеопазване, в който единствено тоя дето плаща, е държавен, а тия дето консумират  – частни. В класическия “Семашко” модел всичко е държавно. А в американския модел – всичко е частно, като частните фондове, дето плащат на болниците, ги следят що вършат.

При нас болниците доят Касата, а чиновниците в нея се правят на луди, приятно заслепени от гигантски рушвети.
С издигането на Ананиев за министър, можем да считаме турската инвазия за приключила и напълно приватизирала здравните ни вноски.

Все пак, позитивно е, че част от парите ще се върнат в България – под формата на дивидент за министъра-акционер.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар