Скандал! И Христо Иванов-Маджото с апартамент на цената на гараж

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Проваленият политик Христо Иванов, бивш министър на правосъдието и лидер на „Да, България“, също се е облажил с евтино жилище, при това на цена близо 4 пъти по-ниска от пазарната. Имотът е вписан в една от имуществените му декларации пред Сметната палата, подадена през 2016 г., разкри агенция ПИК.

От документа става ясно, че половинката на Иванов се е сдобила с жилището през 2005 г. на цена колкото за гараж в София. Бъдещата госпожа Иванова е била само на 21 години, когато е реализирала имотната сделка.

Тогава Йорданка Иванова е броила за близо 70 кв.м апартамент в столицата сумата от 21 060 лв. Или по 150 евро на квадратен метър застроена площ. Проверка на „Монитор“ в сайтове за имотни обяви показа, че през 2005 година жилищата в столичния квартал „Бъкстон”, където се намира жилището на Иванови, са вървели на цена между 500 и 650 евро на квадрат. Как младата дама е успяла да се сдобие с толкова евтин имот на толкова крехка възраст остава загадка.

Любопитна подробност е и фактът, че самият Христо Иванов е прикрил част от семейното имущество в декларацията си пред Сметната палата. В нея липсват два записа от Имотния регистър, в които са вписани сделките, с които половинката му си купува 1,24% от земята под сградата и мазе в същата кооперация. Покупките са направени в същия ден, в който е изповядана и продажбата на жилището. За двете – дял от земята и мазето, Иванов плаща още около 3000 лв. Тези данни обаче липсват от декларацията на съпруга й.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар