Скандал! Каракачанов разрешил депониране на италиански боклук в бивш военен завод в Батак

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На бунт заради тонове отпадъци!

Напрежение в Батак. Масовото недоволство на жителите е срещу стоварването на тонове италиански боклук в пустеещия бивш военен завод в града, предава NOVA.

Депонирането се извършва от казанлъшка фирма, която е получила разрешение от регионалната екоинспекция в Пазарджик за изпълнението на тази дейност. Завода е собственост на военното министерство, което също е дало разрешение с подписа на Каракачанов вътре да се депонира италиански боклук.

Оказа се, че по документи фирмата си е извоювала право да депонира 6 пъти повече отпадъци, отколкото самата община Батак може да генерира за цялата година.

Хората твърдят, че отпадъците са депонирани в халето преди месеци без те да бъдат предупредени  и без тяхно съгласие.

„Според нас тук има много опасни и канцерогенни отпадъци, които ще замърсят много въздуха. Мислим, че мястото на тези боклуци не е тук, тъй като тук има хора, които искат да живеят в една нормална среда”, разказват протестиращи.

„За съжаление за опасния отпадък, който застрашава околната среда разбрахме от Facebook. Преди време беше обявено, че тук в Батак имаме най-чистия въздух. Тук сме малко хора, но какво означава това, че трябва да умрем ли?”, питат протестиращите.

Според тях се вижда, че складираният отпадък не е индустриален. Те допълват, че ги притеснява и фактът, че никой не охранява мястото.

„По-добре да го запалим и да го няма. След като направихме завода сметище, по-добре да го няма… и него и боклука”, допълват протестиращите граждани.

Заради създалото се напрежение фирмата складираща боклука обещава, че още понеделник ще започне да извозва отпадъците на друго място. От РИОСВ Пазарджик казват, че съдържанието не е опасно, но на фирмата ще бъде съставен акт заради разхвърлените текстилни вълна от балите. Глобата е от 7 до 20 хиляди лева.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар