СКАНДАЛ! Киро лъже, че е присъствал на срещата в Солун с лидерите. Гушка Лена и лъже всички (СНИМКА)

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кирил Петков въобще не е присъствал на срещата в Солун, нито на вечерята, както лъже говорителката му и Министерският съвет.

Снимката от вечерята в петзвездния хотел „Хаят” в Солун на премиера, Лена Бориславова и трети човек (посочван заради визуална прилика като посланика ни Валентин Порязов) взриви общественото Мнение.

Да видим случилото се!

Първо ще обясня за международната среща, пише Григор Лилов на стената си във Фейсбук.

Тя е част от Процеса за сътрудничество в Източна Европа (SEECP). Тя е среща на балканските държави – т.е. и нашите съседи и то най-високо възможно Държавно равнище.

Тя с участието на Шарл Мишел, председател на най върховния орган на ЕС – Европейския съвет ис генералният секретар на Съвета за регионално сътрудничество (RCC) г-жа Маджлинда Брегу.

Т.е. само роден идиот или някакво прокси, действащо по чуждестранна заповед, не би й обърнал внимание. Обсъждало се е международното сътрудничество, ЕС и Балканите, енергийната и газова свързаност и взаимопомощ, сигурността, развитието с общи усилия на пограничните райони, войната на Русия в Украйна и T.H.

Отсъствието на премиера ни при условие, че е бил в Солун по същото време, е грандиозен международен политически скандал. Така той е демонстрирал неприязнено отношение към ЕС, към държавите, с които живеем на полуострова и не си е мръднал пръста нито да развива отношенията на България с тях, нито да защити и аргументира основни български приоритети.

Участието на външният министър Teoдoра Ганчовска (сред най-ниските по ранг участници в срещата) не може да измие новото внасяне на напрежение от България в отношенията ни с ЕС.

**** Лъжите ******

Днес в в своя медийна проява говорителката на кабинета Лена Бориславова заяви, че тя и премиерът са били на събитието в Солун. Пак днес Министерският съвет пусна следната информация:

„В отговор на журналистически въпроси, Ви информираме, че на 10 юни 2022 г. премиерът Кирил Петков участва в Солун във вечерята на високо равнище на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). Подобряването на връзките между страните от региона, облекчаване на транспортната и гранична инфраструктура са били сред темите на разговор. Най-важно обаче е доверието между страните, на фона на бушуващата война на изток от нас, е било общото мнение на лидерите.

ЛЪЖАТ!

Давам откъс от Декларацията, приета на срещата и поместена на официалния правителствен сайт в Гърция, както и на сайт на ЕС:

„Под председателството на министър-председателя Кириакос Мицотакис, ние, участниците в срещата на върха на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа (SEECP), президент Борут Пахор, президент Мило Джуканович, президент Вьоса Османи-Садриу, президент Шефик Джаферович, министър председател Наталия Гаврилица, министър председател Димитър Ковачевски, министър председателят Еди Рама, министър-председателят Андрей Пленкович, вицепремиерът Сорин Гриндяну, външният министър Никола Селакович, министърът на външните работи Теодора Генчовска и заместник-министърът на външните работи Фарук Каймакджи.

В присъствието на председателя на Европейския съвет г-н Шарл Мишел и генералния секретар на Съвета за регионално сътрудничество (RCC) г-жа Маджлинда Брегу…“ /край на цитата/

 

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар