Лиляна Павлова

Скандал! Любимката на Бойко – Лили гепала над 41 милиона в комбина със свой авер от ГЕРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Бившият председател на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) Лазар Лазаров е обвинен за умишлена безстопанственост в особено големи размери.

През юни тази година Софийската градска прокуратура (СГП) обяви, че е внесла в Софийския градски съд обвинителен акт срещу него, срещу друг бивш шеф на АПИ Дончо Атанасов, както и срещу инж. Илиана Захариева, която беше освободена от ръководството на Пътната агенция през 2017-а година. Обвинението и срещу тримата е за безстопанственост в особено големи размери – във връзка с търга за изграждане на магистрала “Марица”, представляваща особено тежък случай.

Лазаров беше един от най-близките сътрудници на бившия регионален министър Лиляна Павлова от ГЕРБ, защото „Пътната агенция“ е подчинена на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Той е обвинен за това, че “в периода от 07.08.2014 година до 30.06.2015-а, в качеството си на шеф на АПИ, умишлено не е положил достатъчно грижи за ръководенето и управлението на повереното му имущество във връзка със строително-монтажни работи по лот 1 на магистрала “Марица”. От това последвали щети в размер на 41 630 050, 80 лева.
Преди да открие със свое решение процедура за възлагане на обществена поръчка за допълнителни дейности по лота, Лазаров не възложил на екипа за управление на проекта да провери – дали предвидените строително-монтажни работи (СМР) не са били включени в предмета на първоначалния договор за строителството”. “Освен това”, според държавното обвинение, “той не е поискал от дирекцията, отговорна за подготовката на поръчката, да обоснове необходимостта от различните видове СМР, нито да представи разчети как е формирана прогнозната стойност на обществената поръчка.
Въпреки тези съществени пропуски, Лазаров сключил договор между АПИ и фирма- изпълнител. Той й “възложил” допълнителни строително-монтажни работи на лот 1 на магистрала “Марица”, на стойност 51 343 630, 80 лева с ДДС. Освен това наредил изплащането на сумата изцяло”. Ако бъде признат за виновен, Лазаров може да получи от 3 до 12 години затвор интересно е дали бившият подчинен на Лиляна Павлова ще повлече и самата нея към затвора.
източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2019/09/41-630-000.html

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар