Скандал! Медсестра членка на ГЕРБ на съд, изтеглила парите на починал пациент

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Медицинска сестра от областната болница във Велико Търново отива на съд затова, че е изтеглила парите на починал пациент от дебитната му карта.

Обвиняемата работела в отделението по урология, където през февруари 2019 г. постъпва на лечение възрастен мъж. няколко дни по-късно състонито на пациента се влошило и той бил преместен в реанимацията, където починал. Когато близките дошли да приберат тялото и вещите на покойника, установили липсата на банковата му дебитна карта. При направената проверка станало ясно, че докато титулярът на сметката лежал в болницата, някой е изтеглил 1200 лв. от картата му.

След подадения сигнал в полицията, започва разследване, което насочва към едната от медицинските сестри в урологията. Това се случва след като жената е засечена да тегли пари от банкомата в района на болницата. След като била привикана на разпит, медицинската сестра признала, че действително тя е взела картата от вещите на пациента, но го е направила докто той бил жив и с негово съгласие. Жента обяснила, че имала нужда от пари, поволила се на дядото да и услужи и той се съгласил.

Твърденията и обаче, очевидно не са прозвучали никак убедително на разследващите, тъй като тя е подведена под наказателна отговорност. Обвинението срещу медицинската сестра е по чл. 249 от Наказателния кодекс за използване на чужд платежен инструмент без знанието и съгласието на собственика му.

Предвиденото в закона наказание за това престъпление е лишаване от свобода до 5 години и глоба до двойния размер на получената неправомерно сума.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар