СКАНДАЛ! Общинския председател в Девня от ГЕРБ, спретнал измама за 70 000 лева

България, Криминално, Общество, Политика, Престъпления, Скандално
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Васил КойчевИзпълнителната комисия на ГЕРБ изключи от партията Васил Койчев Койчев и го освободи като общински ръководител на ГЕРБ – Девня. Койчев е изключен от ГЕРБ поради поведение, уронващо престижа на партията и несъвместимо с целите и ценностите на ГЕРБ, съобщиха от партията.„Решението на ИК на ГЕРБ е от днес, 03.04.2016 г., и е мотивирано от изнесените в публичното пространство факти за действия на Койчев, с които е ощетена Община Девня. От ГЕРБ за пореден път заявяваме, че никога и по никакъв повод не сме опъвали политически чадър над никого. И винаги сме призоваваме компетентните органи да разследват всички нарушители на закона. С днешното си решение ИК на ГЕРБ утвърждава за временно изпълняващ длъжността „общински ръководител“ на ГЕРБ – Девня Свилен Шитов, който в момента е и избран за първи мандат кмет на Община Девня”, се казва в съобщението на партията.

Васил Койчев е прехвърлил на безработен фирмата си, след като натрупал дългове от неплатен общински наем. Той ощетил общината със 70 000 лв.

Измамната схема на Васил Койчев, който е и местен лидер на ГЕРБ, стартира през 1999 година. Тогава прехвърля дяловете си на съпругата си и ръководи фирмата чрез нея. През 2012 г., когато дълговете ѝ към общината стават особено големи, съпругата му я продава фиктивно на социално слаб варненец, известен и търсен в региона като професионален бушон, който срещу 300 лева на ръка придобива задлъжнели фирми. В момента му се водят над 50 такива, но кредиторите нямат какво да му вземат.

източник: blitz

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар