Скандал! Пеевски иска да открадне бизнесите на две френски фирми, Макрон е уведомен

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Апетитите на депутата и олигарх Делян Пеевски са на път да предизвикат международен скандал и България да бъде напълно отрязана от еврофондовете на ЕС. След неуспшния опит да овладее ЧЕЗ чрез Гинка, “Хлапето” отново целенасочено се е устремило постепенно да прилапа енергетиката и водата в България.

Източници на LIBERTA.BG от франция ни уведомиха, че срещу френската фирма “Веолия“, която държи концесията на Софийска вода, се упражнява институционален натиск от прокуратурата. По своите канали в България, пред медията ни информацията бе неофициално повтърдена – има образувано досъдебно производство срещу “Веолия”. Целта е да бъде взета за стопанисване чрез косвени представители Софийска вода, за да попадне в патримониума на Пеевски, който притежава уникалната способнсот да води до фалит всичко, до което се докосне.

Veolia ( “Веолия”) е френска транснационална компания с дейности в три основни услуги и комунални области, традиционно управлявани от държавните органи – управление на водите, управление на отпадъците и осъществяване на енергийни услуги. Дружеството оперира в 48 държави.

Другата френска фирма, към чийто бизнес има претенции корпулентната българска мафия, е “Алстом”. “Алстом България” е част от френската мултинационална компания Алстом. Компанията майка проектира и произвежда системи и оборудване за транспортна инфраструктура, производство на енергия и електрическата мрежа. Базираното в София дружество се занимава с изграждане, модернизация и рехабилитация на топло, хидро и ядрени електроцентрали.

За рекета в България над френски фирми е уводомен преди месеци и френският президент Еманюел Макрон. Като ответна реакция, засега, той е споделил мнение пред европейскитте депутати на Франция, че трябва да подкрепят резолюцията на Европейския парламент за липсата на върховенство на закона в България,както и се случи.  Най-вероятно следващата мярка ще бъде спиране на еврофинансирането за страната ни.

Източник: https://liberta.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар