Скандал! Пешо Барбадиса преиздава книгата си, но с 80 страници по-малко

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Книгата „Компетенцията на Народното събрание“ на издателство „Нова звезда“ на Петър Илиев вече може да бъде открита с 80 страници по-малко. За това разказаха от специализираната група във Фейсбук „Правна лудост“.

„Нещо се случва с „Нова звезда“: когато правихме разследването, на сайта пишеше, че книгата е от 698 стр. (скрийншот от клипчето на 1.8.), а и тя реално беше от толкова. Днес вече са обявени 618 стр. Някой май прави ново издание със задна дата за замитане на следи…“, пишат те.

.

.

 

Юристът Петър Илев бе номинацията за вътрешен министър в проектокабинета на „Има такъв народ“. Темата за книгата му стана актуална, след като се появи информация, че в своята книга „Компетенциите на Народното събрание“ Илиев е плагиатствал десетки страници от своята колежка в Софийския университет доц. д-р Наталия Киселова.

 

Преди шест години, когато книгата излиза, доц. Киселова не е предявила претенции, затова за доказано плагиатство не може да се говори.

 

Специализираната група във Фейсбук „Правна лудост“, поддържана от кадри на Юридическия факултет към Софийския университет обаче публикува свое разследване, в което сравни трудовете на Илиев и Киселова. Публикацията твърди, че при сравняване на книгите на двамата десетки страници са напълно идентични, с малки разлики от някои думи, които при Илиев са съкратени.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар