Денков промълви: Крайно време е СЕМ да се справи с дезинформацията

Скандал! Плъх Денков скрил доклада на ДАНС за шашмите с машините

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Докладът на ДАНС, който взриви местните избори на 29 октомври, бе определен от мнозина като активно мероприятие на ГЕРБ и ДПС, “взривено” умишлено часове преди деня за размисъл. Оказва се обаче, че рапортът от родното ФБР, свързан с опасения за компрометиране на вота, е бил достояние на министър-председателя Николай Денков 24 часа по-рано и въпреки това не е бил оповестен публично.

Разкритието направи бившият министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Припомняме, че на 27 октомври, петък, на председателски съвет в Народното събрание, Росен Желязков осведоми партийните лидери за доклада от Държавна агенция “Национална сигурност” (ДАНС), според който заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е “свалил кодовете” на машините. В резултат на това бе отменено гласуването с машини за първия тур.

“Искам дебело да подчертая, че докладът е отишъл още на 26 октомври както на бюрото на премиера Денков, така и в ЦИК. Защо научихме за тази справка на следващия ден, когато беше изслушван министър Йоловски на председателски съвет в НС и изнесе интересни данни – един друг случай, че е бил притискан и е искано от него по определен начин да се проведат поръчки за 640 млн.?! Опитът да се прикрие този скандал и от 26 октомври да ни се сервира на 27 октомври и то не от премиера, който контролира службите, а от председателя на НС? Мисля, че първото нещо, което се набива на очи е, че беше направен опит този доклад да бъде прикрит“, заяви Демерджиев пред бТВ.

В доклада се посочва, че на на 25.10.2023 г. около 14 часа е било разпоредено от заместник-министър Михаил Стойнов да се проведе отново процедурата по изграждане от изходен код на софтуера на машините за гласуване в зала 344 на МЕУ.

Разпоредено е дейностите по изграждане на горепосочения код да се проведат стъпка по стъпка следвайки заложените процедури. По време на тези дейности Стойнов е заснел с мобилния си телефон всички стъпки по изграждане на изходния код на софтуера на машините за гласуване.

По повод исканата от Денков оставка на председателя на ДАНС Пламен Тончев, Демерджиев коментира, че управляващите ежедневно търсят удобни поводи, за да изпълнят сценария си от изтеклия запис от Националния им съвет, в който говореха за овладяване на службите.

 

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар