СКАНДАЛ! Подлогата на ГЕРБ Беновска и Мустафа Карадайъ се скараха

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Интересен диалог между лидера на ДПС МустафаКарадайъ и водещата по Канал 3 Илиана Беновска се заформи по време да днешната пресконференция на движението.

Предлагаме ви репликите, които си размениха политикът и журналистката.

Мустафа Карадайъ: Вие не ги ли определяте така, каква е Вашата оценка, като журналист, който формира обществено мнение?

Илиана Беновска: Като седна на Вашето място, Вие ще ми питате, а аз ще Ви отговарям. Отговорете. Защо тогава не виждате някаква друга алтернатива и не искате избори?

Мустафа Карадайъ: Нашата алтернатива е ясна – програма за ускорено развитие на страната. Това е алтернативата. Ако Вие се занимавате с аритметика, ние не споделяме аритметичните политики.

Илиана Беновска: Беновска, Радио К2. Г-н Карадайъ и към останалите, какъв знак давате на ГЕРБ с тази декларация? Искате да разберат, че сте политическа сила, на която трябва да се разчита и има ли скрита закана за евентуални предсрочни избори? Вторият ми въпрос е каква ще бъде стратегията Ви в Народното събрание по Изборния кодекс, след като Вие направихте доста компромиси с Вашите искания след разговори с ГЕРБ? Третият ми въпрос е кое ще бъде новото и важното в еврокампанията Ви? Вие ли ще видите листата и доайените от европейските представители на ДПС ще участват ли в тази листа?

Мустафа Карадайъ: Благодаря Ви! За това какъв знак даваме на ГЕРБ, а и на цялото общество. Знакът е един – отговорност и загриженост за състоянието и средства в страната, и за бъдещето на страната. Закана за евентуални предсрочни избори, ние от ДПС не си служим с такива инструменти при правене на политика да се заканваме.

Нямаме такъв маниер. Ако е нужно, ние си взимаме своите решения и отговорно влизаме в действие . Не очаквайте от нас закани. Каква ще ни бъде стратегията по време на новите дебати за Изборния кодекс и че сме били направили компромиси. Не, колеги, ние компромиси не сме направили. С граждански и човешки права ние компромиси не правим. Напротив, дори призоваваме всички отговорни политически партии и не само те, а всички граждани и цялото общество, да отстояваме гражданските и човешките права. Ние не виждаме от какво да отстъпваме.

Тези политически сили, които са едни европейци в Брюксел с точно противоположни действия в страната, те трябва да си дават сметка. Тези, които говорят за европейско развитие на страната при този двоен аршин на поведение, не виждам как ще развиваме страната. Тези, които се самонаричат демократи, демокрацията в цялото общество означава и законност, поне да спазваме Конституцията на страната. Не да нарушават Конституцията, без дори да имат аргументи. В дебата в Народното събрание не чух нито един аргумент за нарушаване на гражданските права, скрепени в Конституцията, но видяхме гласуването. Аз призовавам и медията да има активно участие в защитата на гражданските и човешките права, оттам започва демокрацията, това е в основата на демокрацията- права, свободи, законност. Кой ще води листата, аз прочетох решенията, които взехме днес на нашето заседание, процедурите. Тепърва от днес ще започнат номинациите, така че критериите ни са ясни, процедурите ги приехме и оттук-нататък по правила и закон ще произведем нашата листа и кампания.

Илиана Беновска: Посланието?

Мустафа Карадайъ: Посланието, освен мотото, трябва да обърнем внимание на последните процеси, които текат в световен, европейски и национален план, ясен анализ на фактическата картина, като пръв прочит от сегашното заседание, може да изведем като приоритет са чисти храни, чиста вода, чист въздух.

Илиана Беновска: Чист морал.

Мустафа Карадайъ: Чиста зелена енергия и високи технологии. Това са приоритет за нас, нашата програма и мотото ще бъдат в тази връзка. Моралът на двойните стандарти и двойният стандарт за морала е характерен за някои други , но не е и за ДПС.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар