Скандал: Полша не пуснала руски самолети с помощ за Италия защото били… руски

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Полша не пусна руски самолети с хуманитарна помощ за Италия. Полската държава не е позволила на руските самолети да използват въздушното пространство.

Това обяви руският сенатор и бивш председател на Комисията по международни работи към Държавната дума Алексей Пушков, цитиран от световните осведомителни агенции.

Новият скандал е само 2 дни след като италианският в. “Република” писа, че в Полша пък задържали 23 000 предназначени за Италия. За властите в Рим “става въпрос за сериозен и напълно абсурден случай”.

Русия изпрати 14 военни самолета Ил-76 към Италия, за да помогне на страната в борбата срещу коронавируса. Според руското военно министерство руски военни експерти ще координират операции с италианските власти за дезинфекция и превенция разпространяването на COVID-19.

Пушков се оплака, че Полша е отказала да позволи на руски военен самолет да премине през въздушното пространство на страната към Италия.
Преглед на изображението в Twitter

“Полша не позволи на руски самолет с помощ за Италия да премине през въздушното й пространство.

Това е подлост на ниво държавна политика. Още повече помощта е за съюзник на Полша в ЕС и НАТО”, написа Пушков в “Туитър”. Той призова Москва повече да не разговаря с Варшава по никакви въпроси.

В събота президентът на Русия Владимир Путин потвърди, че ще предоставят помощ на Италия, която е най-засегнатата страна в Европа.

По-рано днес в Италия кацнаха 13-я и 14-я Ил-76. Така в Италия бяха прехвърлени 100 специалиста от областта на вирусологията и епидемиологията, снабдени с необходима техника и оборудване.

В Италия има над 63 000 случая на коронавирус и повече от 6000 починали.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар