Кирил Петков Мерки

Скандал! Помощите, предприети от правителството са за олигархията

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Помощите, предприети от правителството, са до голяма степен за олигархията„. Това каза в интервю за предаването проф. Боян Дуранкев:

„Инфлацията е такова хронично заболяване за България, което е предизвикано от свободния пазар„.

Проф. Дуранкев добави, че някои страни дърпат икономически много по-бързо напред, а България остава назад и така ще бъде тази година:
„Ако погледнем отново икономиката, тази година последното нещо, което изкара Европейската комисия, е, че ние ще имаме блед, много анемичен икономически растеж от 2,1 %, а еврозоната – 2,7%, което означава, че България ще се върне горе-долу на нивото от 2019 година по реален брутен продукт. Спомням си един анализ на списание „Форчън“, което е изключително солидно, от 1980 година, в който се прогнозира за 2020 година – 40 години напред, че Северна Америка ще се превърне в житница на света, Тихоокеанският регион заедно с Китай ще се превърне във фабриката на света, а Европа ще стане дискотека. Вероятно на България отреждат мястото на чалготеката. Какво искаме да се случи? Какво трябва да се направи и дали правителството го прави, това действително е сложно в този момент да се каже, нищо че кажи-речи преполовяваме годината, защото освен инфлацията, която по принцип не трябва да надскача 2% годишно, имаме проблем и с икономическия растеж, с държавния дълг, със социалното неравенство, с членството в еврозоната, с преструктурирането на енергетиката, на зелената икономика, въоръжаване до зъби, до стотинка. Въобще приоритетите, които бяха, изглежда доста се попромениха“.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар