Скандал: Свършат бюлетините в чужбина

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В Австрия се наблюдава изключително висока избирателна активност, която може да доведе до нов проблем – липсата на достатъчно бюлетини. Във Велс са доставени общо 200 бюлетини, а само към 14.00 ч там са гласували 170 човека. Подобна е ситуацията в Линц, Залцбург и Инсбрук, където бюлетините са на свършване, съобщи блогът на културното сдружение „Българите в Австрия”.

Във Виена има девет избирателни секции, което е рекорд, според авторите. Навсякъде организацията е на много добро ниво. Тази година напливът към познатите места за гласуване в посолството и търговското представителство е намалял и е пренесен към някои от новите секции.

Ако в началото на изборния ден в 13 и 9 район беше спокойно, то около обяд пред секциите се извиха опашки от желаещи да гласуват. Доброволци помагат за спазването на ред, отстоянието от два метра, носенето на маски и раздават декларации на нуждаещите се. Голяма опашка има и пред секцията в 22 район.

Рекордно висока активност се отбелязва и в провинциите. До обяд в Брегенц бяха гласували 130 човека (за сравнение на изборите през 2019 г. там са дали гласа си общо 209 човека). В Линц гласувалите са 220 (2019 г. – 235), Инсбрук – 330 (2019 г. – 258), Залцбург – 330 (2019 – 220), Велс – 170, Клагенфурт – 115 (б.р данните са към 14.00 ч).

Подобна е ситуацията и на места на Острова, както и в Швеция, алармират читатели на Lupa.bg зад граница. Изборните книжа и в Чехия са на привършване. Огромен вот има и в Испания, Португалия, а българите в Италия извиха опашки.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар