йорданка фандъкова пари

Скандал! Секретен доклад: Фандъкова „опрости” 634 000 лв. на наематели

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Поредна общинска далавера в София, разкрита от Lupa.bg.

Редакцията им се сдоби с таен доклад, изпратен директно на бюрото на кмета Йорданка Фандъкова, който показва огромни пропуснати ползи в „Район Младост” от несъбрани наеми. Става дума за точно 633 849,29 лева без лихвите, доказва документът, с който редакцията разполага.

За съжаление парите са безвъзвратно загубени, понеже е изтекъл давностният срок за тяхното събиране. Одитът е приключил в края на май 2019 г. и е направен от дирекция „Вътрешен контрол” в столична община „Район Младост”.

По закон разкритата далавера е изпратена на отчет директно на кмета на София, районният – арх. Румен Русев, няма думата. Оттук обаче следите му се губят. Според нашият източник причината Фандъкова да спести публичното оповестяване на престъплението, което по буквата на закона попада в графата „особено големи размери”, е предизборната кампания. По същия начин бе прикрит и докладът за закононарушенията в размер на 16 млн. лева в общинското дружество „Чистота Искър”, за което сайтът Lupa.bg пръв съобщи.

Ето и резултатите от проверката по начина, записан от одиторите:

Несъбраните вземания от наематели на жилища за жилищен наем, които вече не може да се съберат, поради изтекла давност или поради смърт на лицето са в размер на 190 934,40 лева. Към щетата от тези несъбрани вземания следва да се добавят и прилежащите лихви.

Несъбраните вземания от наематели на жилища за такса битови отпадъци, които вече не може да се съберат, поради изтекла давност или поради смърт на лицето са в размер на 18230,33 лева. Към щетата от тези несъбрани вземания следва да се добавят и прилежащите лихви.

Несъбраните вземания от наематели на помещения, които вече не може да се съберат, поради изтекла давност са в размер на 126 975,34 лева. Към щетата от тези несъбрани вземания следва да се добавят и прилежащите лихви.

Несъбраните вземания от наематели на терени, които вече не може да се съберат, поради изтекла давност са в размер на 288 755,60 лева. Към щетата от тези несъбрани вземания следва да се добавят и прилежащите лихви.

Несъбраните вземания от наематели на паркинги, които вече не може да се съберат, поради изтекла давност са в размер на 27 183,95 лева. Към щетата от тези несъбрани вземания следва да се добавят и прилежащите лихви.

Изводите за начина на работа на общинската администрация, оставане на вас, нашите читатели.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар