Ивайло Иванов

Скандал! Спасиха Фандъкова от изслушване за скандалното назначение на биячът от протестите Ивайло Иванов

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Столичният общински съвет (СОС) на извънредна сесия отхвърли предложение на общинския съветник Борис Бонев за изслушване на кмета Йорданка Фандъкова относно назначението на Ивайло Иванов за директор на Столичния инспекторат.

Днес СОС заседава извънредно с единствена точка в дневния ред за възлагане на “Топлофикация София” ЕАД да проведе преговори с цел компенсиране на увеличените разходи на дружеството вследствие на значителния ръст на цените на природния газ и въглеродните емисии през 2021 г.

Борис Бонев посочи в мотивите си, че става въпрос за скандално назначение на човек, отстранен като главен секретар на МВР заради съмнения в съучастие в насилието срещу протестиращи под колоните на Министерския съвет на антиправителствените протести през миналата година.

“Този човек беше назначен задкулисно, без публичен конкурс и без програма за реформа на тази изцяло неработеща структура на общината”, посочи Бонев. Да се назначи човек, който е до такава степен компроментиран публично, няма никаква връзка със СО, на тъмно, без програма, за мен е много сериозен проблем, заяви Бонев.

Той предложи Фандъкова да дойде в СОС и даде своите аргументи защо е избрала именно Ивайло Иванов и нека общинските съветници и обществото преценят дали това е нейно назначение или е просто параван, каза общинският съветник.

Малина Едрева, председател на групата на ГЕРБ в СОС, каза, че “става въпрос за назначение, което кметът на София прави, в структура, подчинена директно на кмета. “Вие давате тук картина, свързана с ваши виждания за това как и какво трябва да се прави, но ние имаме правилник, който определя какви въпроси се разглеждат в СОС. Не приемам подобен въпрос да бъде тема на заседанието на общинския съвет”, посочи Едрева.

От групата на “Демократична България” (ДБ) се обявиха против назначението на Ивайло Иванов за директор на Столичния инспекторат и го определиха като “върховна наглост и безобразна демонстрация на зависимостите на Йорданка Фандъкова от своя опозорен лидер”.

От ДБ поискаха и оставката на кмета Фандъкова “като безмълвен проводник на прищевките на Борисов”.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар