Скандал! Съюзник на ГЕРБ лансирал Корнелия Нинова в политката

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Корнелия Нинова може да опитва да чисти имиджа си, но миналото – не. Потвърждение на това са думите на председателят на Българо-германския форум Валентин Василев пред Георги Коритаров, който разкрива как червената днес лидерка е влязла в редиците на СДС, как е протекъл нейния политически живот.

 

„Корнелия Нинова аз съм я назначил с мой подпис, ’97 година, доколкото си спомням. Знаете тогава каква беше обстановката. Поехме управление след много тежка банково-икономическа криза след управлението на Виденов и въпросът има няколко страни. Една от тези страни е политическа, а другата е морална. Аз назначавам Корнелия Нинова с моя подпис, която е готова да изпълнява програмата на Обединените демократични сили. Аз няма как да разбера след хилядите назначения, които правим в правителството. И в моето министерство, това че тя кандидатства и застава в едно такова управление, значи тя е съгласна. Тя много добре знае какво предстои да извърши СДС”, заяви бившият министър на търговията и туризма в периода 1992-1997 година.

По думите му, за да Нинова е имала подкрепа от СДС, затова че ще бъде надежден служител, иначе не би се включила в такова управление.  Василев разказа и каква е била процедурата. „Най-напред ресорният заместник-министър, тогава Христо Михайловски, проучва, накрая одобрените са минавали и през моя кабинет, за да имам визуален контакт с тях, водел съм разговор с почти всички важни назначения”.

След като Нинова получава доверието на десните и тръгва с програмата на ОДС, прескача бариерата от другата страна на една политическа партия, която е нереформирана, която се противопоставя на цялата политика. „И не само, че преминава, а става и неин лидер. Това аз го наричам политически туризъм. И това е една от най-големите беди на България и много хора от СДС, след като паднахме от власт се разпиляха във всички посоки”.

На въпрос дали Корнелия Нинова е била част от СДС, Василев отговаря, че щом е била от екипа, дори не е задължително да е била партиен член, но важното е, че е застанала зад такава програма за реформи, на която по онова време БСП се е противопоставяла.

Василев допълва, че до по неговите спомени Нинова не е имала проблем с изпълнението на програмата, до момента в който се разклаща управлението. „Това е един от най-сериозните проблеми на България и това е една от причините аз да се отдръпна от политиката. Защото ти не може да създадеш една партия, един нормален отбор, в който да кажеш ето това е нашият път, това е нашата програма и вървим към него”, казва още Василев и допълва, че Нинова е била в синия отбор, но още на първия завой тръгва на ляво.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар