Скандал с въпрос за третия пол в евроанкета за бг ученици – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Третият пол влезе в клас. Скандална анкета, пусната от Европейската комисия, възмути родители и учители, разказа Bulgaria ON AIR.

В съдържанието на анкетата има въпрос, в който трябва да се отговори как се определя като полова принадлежност дадено дете. Вариантите са 4 – момче, момиче, друго и предпочитам да не казвам.

Директор на столично училище обясни пред телевизията, че очаква дори всички деца, които попълват анкетата и които са в тийнейджърска възраст на шега да отговорят: “Друго”.

Анкетата иначе е за дигиталните технологии, но по думите на директора този въпрос променя нейната същност.

“Инструментът SELFIE е въведен в образователните програми на 900 училища в страната, неговата цел не е да определи половата принадлежност.” Това обясни по-късно днес пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

“Инструментът SELFIE, съдържа еднакви елементи за всички страни в ЕС, разработен е от ЕК. Ние сме разпространили инструмента, над 900 училища са участвали в тази самооценка в ерата на дигиталността. “Тя е много важна за политиките, които провеждаме в системата, за самите училища. Целта на инструмента не е да определи половата принадлежност. Първоначалната информация, която имаме е, че причината да има и такъв отговор е, че някои страни са възприели допълнителни нормативни решения. Има такава възможност”, обясни Вълчев. “Аз винаги съм казвал, че не подкрепям проповядването на джендър идеологията в училище”, заяви министърът.

На въпрос дали може да бъде премахнат инструментът от програмите на тези училища, той отговори: “Не можем да го махнем, дори не е преведен от нас. Ако има обществено напрежение, би се поставило на обсъждане, а аз не съм усетил – не сме получавали никакви сигнали от тези 900 училища, в които е въведен”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Скандал с въпрос за третия пол в евроанкета за бг ученици – България

  • Министъра лъже най нагло.
    Защо като не подкрепя джендър идеологията в училище
    по негова нареждане в най-старото Софийско училище 127 СУ ” Иван Денкоглу” назначи ДЖЕНДЪР-ДИРЕКТОР
    на който се подиграват и учениците и учителите, за родителите не искам да казвам какво им е мнението, и за директора , и за министъра.
    Просто поздравяват майките им!

Вашият коментар