Скандал! Федерацията на Стъки получи 3 милиона субсидия от Министерството на спорта

България, Спорт
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Българската федерация по ММА сключи споразумение за държавна помощ в областта на спорта, с министър Красен Кралев.

Сумата, която ще получи за развитие на смесените бойни изкуства, е 3 милиона лева.

Парите са една от най-големите помощи изобщо за спортни федерации. Дори близката до властта Илиана Раева не е получавала толкова за художествената гимнастика, а там все пак имаме международни медали.

В ММА нямаме почти никакви успехи, свързани с федерацията оглавявана от Станислав Недков (Стъки). Той от 6 години не се е качвал на ринга, след 2 поредни загуби. Вместо това се е заел с административна работа като президент на въпросното НПО. Очевидно това е и добър бизнес. Преди седмица обаче, Стъки се появи изведнъж като защитник на Бойко Борисов и правителството. Той заплаши да организира “граждански отряди”, които да разчистят блокадите в София и да се разправят с протестиращите.

В момента той участва в контра-протести, с още 10-15 души екстремни гербери – вероятно също толкова щедро платени. При подобни държавни харчове, и то когато всички (дори премиерът) твърдят, е идва страшна финансова криза, не могат да не предизвикат въпроси. Купува ли си с държавни пари Бойко, подкрепата на спортни батки и различни известни фигури? Т.е. плаща ли наводът със собствените си данъци, за това да бъдат охулвани и потушени собствените му протести? Със сигурност от тази криза доста хора направиха пари, и Стъки не е от изпусналите келепира…

Източник: 4udoslav

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар