Асен Василев

Скандал! Финансовият министър НЕ е подал финансови отчети на 2-те си фирми и офшорката на Вирджинските острови

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Две фирми, свързани с министъра и лидер на управляващата партия Продължаваме промяната Асен Василев не са подали в законовия срок финансови отчети в Търговския регистър”, съобщи BIRD.bg и още:

 

“Припомняме, че според Търговския регистър ;министърът на финансите Асен Василев и към днешната дата е действителен собственик и представител на фирмите СТВ Холдингс и СТВ България”. Това не е редно по закон, представлява конфликт на интереси, а Продължаваме промяната се води най-големият радетел за активизиране на антикорупционната комисия, която разследва и наказва именно такива нарушения.

 

 

Според BIRD.bg има едно още по-скандално от гледна точка на европейските и българските норми обстоятелство. Асен Василев се оказва и и собственик и управител на Акселберт (Akselbert Ltd) – офшорна компания, регистрирана на Британските Вирджински острови.

 

 

Двете фирми не са подали финансови отчети за 2022, 2021 и 2020. През 2021 г. Асен Василев беше служебен, а през 2022 г.” – редовен финансов министър, какъвто е и в момента.

 

 

Интересно е, че в същото време Василев предложи донос – бонус система за преследване на фирмите у нас, деклариране на касовата им наличност всеки месец – остана за 3 месеца, както и куп други крути мерки, които по никакъв начин не съвпадат с дясно-либералния профил на неговата партия.

 

 

Кирил Пламенов


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар