Скандал! Фирма на близък до Борисов човек се оказа с 32 милиона лева кеш в касите!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Фирма за изкопни работи къта 32 милиона лева в кеш. Разкритието направи служебният финансовият министър Асен Василев в интервю за Би Ти Ви. Той не разкри името на фирмата и кой е собственика и, но според източници от НАП става въпрос за фирма, която от години работи като доставчик на инертни материали на всички новостроящите се пътища и магистрали в България.

Собствениците на фирмата са близки, не до Герб, а лично до Бойко Борисов. Старата шефка на НАП дори издала устна заповед за тази фирма в никакъв случай да не се пипа.

Над 13 000 са компаниите, които имат касова наличност над 100 000 лв., каза Василев. Бройката  е без фирмите, които заради предмета на дейността си са длъжни да работят с огромни касови наличности – банки, търговски вериги с много каси и т.н.

Най-фрапантният случай е с 32-та милиона кеш. Фирмата се занимава със земекопна дейност. Това е много рискова фирма, започват проверки на дейността й, каза Василев, изразявайки учудването си какво се плаща с тези пари.

Василев припомни, че плащанията кеш по закон в България са ограничени до 10 000 лв. на едно плащане. Колко плащания по 10 000 лв. и за какво трябва да направи тези фирма с 32 милиона касова наличност и къде ги държи, зададе риторично въпроси министърът.

Още при обявяването на проверките за фирми с огромни касови наличности, той заяви, че го прави заради подозрения, че от този кеш се купуват гласове за изборите.

Гласовете се купуват в кеш, а този кеш трябва да излезе от някъде – или от фирми, които го имат на каса, или да бъде изтеглен от банка. Надали тези, които купуват гласове са толкова алтруистични, че да го теглят от личните си банкови сметки, каза министър Василев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар