Скандал: Шефът на БЕХ си взел „калинка“ за юрисконсулт

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият депутат от ГЕРБ и някогашен шеф на енергийната комисия в законодателния орган, а понастоящем шеф на БЕХ Валентин Николов, е назначил куп „калинки“ в холдинга, алармираха от кухнята на скандала.

Става въпрос за няколко служители, лично назначени от изпълнителния директор в началото на лятото, които кацнали на високи заплати и позиции без нужния ценз и опит, при това в разгара на кризата с цените на електроенергията за бизнеса.

Най-фрапиращ бил случаят с назначението на някогашната секретарка на Николов от НС – Лина Махди, уточняват източниците ни. „Представена е като доверен човек на Валентин Николов“, допълват те. И разкриват, че мистериозната дама не просто е близка с него, а се ползва със статут на член на Съвета на директорите, въпреки че не се намира на тази позиция.

„Махди присъства на всички срещи, в които изпълнителният директор има участие – включително срещите на Съвета на директорите на БЕХ, регулярни срещи с ръководствата на дружествата от групата на БЕХ и всички останали разговори, касаещи дейността на холдинга, основно с поверителен характер поради естеството и спецификата на управлението на сектора“, добавят запознатите.

Към момента на нейното назначаване в БЕХ тя е с незавършено юридическо образование. Въпреки това за нея е намерена подходяща позиция – юрисконсулт.

Аргументите за разписания й договор и длъжностна характеристика са, че се е занимавала с юридическа материя по време на работата си в енергийната комисия. Месец след старта на шеметната й кариера в холдинга, тя завършва образованието си и представя диплома. И веднага е преназначена – като старши юрисконсулт. Разбира се, срещу тлъста заплата от над 3000 лева, разкриват още източниците ни.

В коридорите на „Веслец“ 16 тя не просто ходела с високо вдигната брадичка, добавят те, а си позволявала да нарича директора по малко име и да прекарва работните си дни в неговия кабинет.

А черешката на тортата била предоставянето на служебна лимузина, чисто нов скъп седна, докато дори заместниците на Николов не разполагали с автомобили. В същото време само за 3 месеца Махди се издига от младши юрисконсулт до зам.-директор на дирекция, отново без необходимия професионален опит и стаж.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар