Сканират руския модул на МКС за пукнатини

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Космонавтите на Международната космическа станция (МКС) ще проверят състоянието на корпуса на руския сегмент със специално оборудване, което им е доставено, съобщи ТАСС.


Русия: Астронавтка на САЩ нарочно проби дупка в МКС

На МКС е доставено специално оборудване, с помощта на което нашите екипажи ще могат да проучат пълноценно състоянието на корпуса на руския сегмент да установят дали това, за което говори Владимир Соловьов, е “скрити пукнатини”, или просто драскотини, направени през годините на експлоатация“, – написа генералният директор на Роскосмос Дмитрий Рогозин в Туитър.

Той коментира съобщения с позоваване на главния конструктор на ракетно-космическата корпорация “Енергия” Владимир Соловьов за пукнатини в модула “Заря”.

В началото на годината бяха открити пукнатини в модула “Звезда” на руския сегмент на МКС. През март космонавтите Сергей Рижиков и Сергей Куд-Сверчков извършиха там ремонтни и възстановителни работи. В средата на април космонавтът Иван Вагнер заяви пред репортери, че изтичането на въздух е спаднало три пъти след запълването на пукнатините.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар