Ски курорти, които са в полезрението на швейцарските банки, преследват богати клиенти

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Високо в Швейцарските Алпи битката за богати клиенти се ожесточава, след като И Еф Джи (EFG) открадна екипите за частно банкиране от “Креди сюис” (Credit Suisse) в два от най-ексклузивните швейцарски ски курорта, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Позициите в частното банкиране на най-голямата швейцарска банка Ю Би Ес (UBS) в богатите градове в подножието на Алпите бяха подсилени значително, откакто тя придоби “Креди сюис” през март миналата година, което пък принуди конкурентите й да отговорят подобаващо.

Е Еф Джи обяви, че от началото на годината Щефан Юберзакс, бивш регионален шеф на “Креди сюис”, ще ръководи екип от девет души в Санкт Мориц, а в Гщаад друг ветеран от “Креди сюис” Мануел Бланко ще е начело на екип от 11 души.

Ски курорти като Санкт Мориц, където според “РиълАдвайзър” (RealAdviser) квадратен метър струва над 16 000 швейцарски франка (18 817 долара), са зимна “игрова площадка” за богатите по света, правейки ги атрактивни за частните банки.

Някои са се опитали извлекат изгода от поглъщането на “Креди сюис” от Ю Би Ес, особено там, където клиентите искат да се диверсифицират от съвместното предприятие.

Шефът на Е Еф Джи за Швейцария и Италия Франко Полони заяви пред Ройтерс, че банката е започнала да развива бизнес в Санкт Мориц и Гщаад, спонсорирайки фестивали и турнири.

Тази опорна точка е помогнала на И Еф Джи да се възползва от възможността да наеме служители на “Креди сюис”.

През ноември И Еф Джи съобщи, че управлява активи на стойност 144 милиарда швейцарски франка.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар