Скок на хоспитализациите в Германия, предупредиха за натиск към интензивните отделения

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Германската болнична асоциация предупреди за растяща натовареност в отделенията за интензивно лечение поради скок напоследък в броя на заразените с коронавируса, предаде ДПА.

„Намираме се в критична пандемична ситуация“, каза пред новинарската група „Редакционна мрежа Германия“ председателят на асоциацията Гералд Гас. Той отбеляза, че броят на хоспитализираните пациенти с COVID-19 се е повишил значително в рамките на седмица.В обикновените отделения има близо 40 процента повече пациенти, отколкото преди седмица. В отделенията за интензивно лечение има 15 процента повече.


„Ако ситуацията продължи да се развива по този начин, само след две седмици отново ще имаме 3000 пациенти в интензивни отделения“, предупреди Гас.

По време на пика на пандемията през януари 2021 г. повече от 5700 пациенти, болни от COVID-19, бяха на лечение в интензивните отделения.

Седмичната заболеваемост от COVID-19 в Германия отново се повиши значително. Тази сутрин институтът „Роберт Кох“ съобщи, че броят на новите заразени на 100 000 души миналата седмица е достигнал 130,2-ма души. Вчера тази стойност е била 118, а преди седмица – 85,6.

Федералните здравни власти съобщиха за 28 037 нови случая на коронавирус за вчера. Преди седмица новите случаи бяха 16 077.

Според новите данни в Германия през последните 24 часа са починали 126 души. Преди седмица смъртните случаи бяха 67.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар