Война

Скоро руснаците ще завладеят Донбас и Украйна ще изчезне от картата!

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ако някой смята, че Русия ще загуби тази война, значи е луд!, убеден е немският бригаден генерал в оставка Ерих Фад. Той призовава САЩ и ЕС да се съобразят с интересите на Русия и незабавно да се договорят с Москва за мир.

 

НА СНИМКАТА: КАНЦЛЕРЪТ МЕРКЕЛ И ВОЕННИЯТ Й СЪВЕТНИК БРИГАДЕН ГЕНЕРАЛ ЕРИХ ФАД

Ерих Фад е бригаден генерал в оставка, който е служил като военен съветник на канцлера Ангела Меркел от 2006 до 2013 г. Генерал Фад е един от малкото хора, които от самото начало публично се обявиха против доставките на оръжие за Украйна.

В интервю за немското списание Emma той изрече на глас неудобните и шокиращи за Западния мейнстрийн истини:

— Г-н Фад, как се отнасяте към току-що обявената от канцлера Шолц доставка на 40 немски бойни машини на пехотата Marder за Украйна?

— Това е акт на военна ескалация, включително и от гледна точка на руснаците. Дори въпреки факта, че 40-годишните «Мардери» не са някакви супер танкове. Стъпили сме на хлъзгава наклонена плоскост. С тези наши безотговорни действия има голяма опасност да задвижим процеси, които не можем да контролираме. Мисля, че е време някой в Берлин да помисли сериозно за последствията!

— А какви могат да са последствията?

— Какви цели искат да постигнат нашите управници с доставката на тези бойни машини на пехотата? Да склонят Москва към преговори? Да извоюват Донбас или Крим и да ги върнат в Украйна? Или дори да победим Русия? Няма реалистична формулировка на крайните цели на Запада в този конфликт. А  да доставяш оръжия без да си обявил каквато и да е политическа стратегия — това си е чист милитаризъм.

— Какво означава това?

 От военна гледна точка ние сме в задънена улица, която не можем разрешим с военни средства. Между другото, Марк Мили, началник на щаба на американската армия, е на същото мнение като моето. Той каза, че военната победа на Украйна е невъзможна и че преговорите на Киев с Москва са единственият възможен изход. Всичко останало е загуба на човешки животи.

Това, което в момента се случва в Украйна, е борба на изтощение, в чийто разгар много войници от двете страни вече са загинали или ранени, 50 000 цивилни в Украйна и в Донбас са загубили живота си, а милиони хора бяха превърнати в бежанци. Ген. Мили направи паралел между украинския конфликт и Първата световна война – изключително точно сравнение. По време на Първата световна война така наречената Вердюнска месомелачка, замислена като битка на изтощение, уби почти един милион млади французи и германци. Нежеланието на воюващите страни да влязат в преговори доведе до безсмислената смърт на милиони хора. Тази военна стратегия с изтощението не проработи тогава, няма да проработи и сега.

Военните специалисти, които знаят как работят разузнавателните служби, каква е реалната ситуация на място и какво всъщност означава войната, на практика са изключени от обществената дискусия. Не им се дава достъп до масовите медии. Те не са подходящи за нашите политици, които медийно формират общественото мнение.

В момента сме свидетели на такава широкомащабна унификация (уеднаквяване“, бел. ред.) на мненията в медиите, каквато никога не е имало във Федералната република.

Това си е чиста манипулация на общественото мнение.

Освен това това се случва по нареждане на държавата, както е прието в тоталитарните режими.

Болшинството от населението в Германия, според последните социологически проучвания, отдавна е против по-нататъшни доставки на оръжие за Украйна. Но медиите не съобщават за това.

В Германия и въобще в цяла Европа и в САЩ вече няма честен и открит разговор за Украйна и считам, че това е абсолютно недопустимо. Това ми показва колко прав е бил Хелмут Шмид. В един от разговорите си с Ангела Меркел той каза: Германия беше и си остава нация под заплаха.

Аз съм изумен от тази скоростна мутация на «Зелените» от крайно пацифистка партия в партия на войната.

Не познавам нито един «зелен» политик, който някога да е служил в армията.

— Как виждате вие военния конфликт в Украйна и има ли някакви шансове Киев да го спечели.

— В източната част на Украйна, в района на Бахмут, руснаците явно напредват.

Много е вероятно съвсем скоро те напълно да завладеят Донбас. А изгубят ли Донбас, украинците ще капитулират. Просто няма друго място като ландшафт и пр. в Украйна, където Киев би могъл да продължи да води партизанските си войни.

Достатъчно е просто да си представим численото превъзходство на руснаците над украинците.

Русия е в състояние да постави под оръжие до два милиона резервисти със съответното оборудване.

Западът може да изпрати там 100 «Мардера» и 100 «Леопарда», но те няма да променят общата военна картина.

А в същото време най-важният въпрос е следният: как може да се разреши такъв конфликт с войнствена ядрена държава — между другото, най-мощната ядрена държава в света! — при това без да рискуваме избухването на Трета световна война.

Но точно това не може да се вмъкне в съзнанието на германските политици и журналисти!

Възможно е да продължим да изтощаваме руснаците, което ще доведе до смъртта на стотици хиляди хора от двете страни… което обаче ще доведе и до по-нататъшното унищожаване на Украйна.

Какво ще остане от тази държава?

Тя ще бъде изравнена със земята.

В крайна сметка това не е изход и за Украйна. А Русия няма да я изтощим дотолкова, че да рухне. По-скоро Западът ще рухне пръв. Ключът към разрешаването на този конфликт не е в Киев или Берлин, не е в Брюксел или Париж, той е във Вашингтон и Москва. Много наивно звучат приказките на Вашингтон, че той не бил страна в конфликта, че Украйна сама трябвало да решава съдбата си и кога, и дали да преговаря с Русия за мир.

Ерих Фад: Настоящата глобална война в началото си беше само вътрешнополитически конфликт в Украйна. Тя започна през 2014 г. между рускоезичните етнически групи, живеещи в Украйна, и украинците от западната и централна част на страната. Тоест, дълго време това беше гражданска война, спонсорирана от Запада, който в тези вътрешни противоречия видя шанс да овладее тази руска страна и да я насочи срещу голяма Русия.

И сега тази гражданска война премина в борба за независимост на Украйна и нейната териториална цялост. Но това не е цялата истина.

Украинската гражданска война прерасна в прокси война между САЩ и Русия заради много специфични геополитически интереси на САЩ в Черноморския регион.

Черноморският регион е също толкова важен за руснаците и техния черноморски флот, колкото Карибите или Панама за САЩ и техния флот. Толкова важен, колкото Южнокитайско море и Тайван за Китай.

Също толкова важен, колкото и „зоната за безопасност“ в Сирия за Турция, която Анкара създаде в нарушение на международното право, за да се защити от кюрдите. На този фон и по стратегически причини руснаците не могат да напуснат региона. Дори да пренебрегнем факта, че в случай на повторен референдум в Крим населението отново със сигурност ще гласува в полза на Русия.

Ако руснаците бъдат принудени да напуснат Черноморския регион заради масирана западна военна намеса, тогава те определено ще използват ядрени оръжия, преди да напуснат световната сцена. Мисля, че е наивно да се мисли, че Русия никога не би посмяла да използва ядрено оръжие и че уж „само блъфира“.

Просто трябва да попитате хората в този регион, тоест в Донбас и Крим, към коя държава искат да принадлежат. И не е само Донбас и Крим. Има още много украински региони, в които преобладават хората с руско самосъзнание.

Руснаците също имат нужда от гаранция, тоест отказ от членство на Украйна в НАТО. От срещата на върха в Букурещ през 2008 г. е ясно къде е червената линия за руснаците – те я обявиха. Тази червена линия минава през Украйна. На кого не му стана ясно тогава, та се стигна до този конфликт с дейно западно участие.

Трябва да дозираме военната си помощ така, че да не се хлъзнем в Третата световна война.

Никой от тези, които през 1914 г. с ентусиазъм отидоха в окопите от двете страни, не казаха по-късно, че това е било правилното решение.

Ако целта на Германия и останалите западни страни е независима Украйна, тогава трябва да се запитаме какъв ред трябва да има в Европа с участието на Русия.

В крайна сметка Русия няма да изчезне просто така от географската карта.

Не трябва да позволяваме руснаците да попаднат в обятията на китайците, защото това ще промени световния ред не в наша полза.

Честно казано, не мога да си представя, че Украйна ще стане член на ЕС, да не говорим за НАТО.

— Как считате, г-н Фад, какво ни очаква през 2023 г.?

— Фад: Във Вашингтон трябва да се формира широк антивоенен фронт. А безумният акционизъм в германската политика трябва най-накрая да спре.

В противен случай една сутрин ще се събудим и ще открием, че Третата световна война е навсякъде около нас.

Източник: ВИЖ ТУК

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар