Скорпион най-загадъчната зодия | Rozali.com

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Скорпионът е осмият знак от зодиака – воден по стихия и неподвижен по модалност. В съвременната астрология Скорпион се управлява от планетата Плутон, а в древността негов управител е бил Марс. Представителите на зодия Скорпион определено са загадъчни личности.

Скорпион – най-загадъчната зодия
 © iStock

Скорпионската енергия често изглежда спокойна и сдържана, но всъщност под повърхността е силно емоционална. Можем да започнем да разбираме дълбините на Скорпиона, като се вгледаме в управителя му Плутон – планета, която се свързва с подземния свят, смъртта, прераждането, темите табу, секса.

Всеки от нас се среща с енергията на Плутон, когато започне да изследва своите вътрешни емоционални процеси или когато търси истината, задълбавайки дълбоко в скритите части от себе си.

Скорпионът е фиксиран знак, което означава, че хората с тази зодия са склонни да харесват стабилността. За тях обаче е много важно да търсят и намират това, което не се вижда и е скрито под повърхността – емоции, мисли, истини и тайни. Скорпионите са известни като дискретни или дори потайни, с атмосфера на мистерия около тях.

Други характерни черти на Скорпиона са безстрашието, смелостта, решителността, страстта, лоялността и загадъчността.

Предизвикателства и възможности за растеж

Дълбочината на Скорпион понякога може да създаде „тунелна визия“, както и да доведе до обсебване в някаква степен. За хората със силен Скорпион в наталната си карта е важно да се научат да виждат по-голямата картина, както и да се освобождават от нещата (хора, мисли, емоции), които ги държат твърде фиксирани.

Скорпионите също така са склонни да задържат обиди, негативна енергия и поведения на хора, които са ги засегнали – което в крайна сметка е вредно най-вече за тях самите.

Не на последно място Скорпионът трябва да се научи да се отваря повече към близките си хора, защото те не могат да четат мислите му. Да комуникира своите емоции и да говори за това по какъв начин се чувства. Все пак способността за пазене на тайни може да бъде както много прекрасно качество, така и навреждащо в близките взаимоотношения.

Добави описание

Скорпион в любовта и секса

Типичният Скорпион се известен като много страстен, сексуален и търсещ дълбока връзка в отношенията си. Той има нужда от човек, който е интересен и с когото заедно могат да изследват всяка нова територия, да се отдават на сексуалните си желания и да се свържат на по-дълбоко ниво.

Сексуалният живот на Скорпион има регенеративно, изследователско и дори лечебно качество. В спалнята емоционалната интимност и истинската сексуална връзка са дори по-важни, отколкото експериментирането и игривостта.

Като цяло за архетип Скорпион е заинтересован от дългосрочните партньорства, отколкото от бързите и случайни срещи. Благодарение на водната си природа обаче, Скорпионите обикновено се чувстват по-удобно да усещат чувствата си, отколкото да ги изразяват. С времето и когато Скорпион се довери на някой човек, той ще започне постепенно да му се разкрива.

Добави описание

Скорпионите усещат, когато някой има тайна и обикновено обичат да задават въпроси, докато не стигнат до дъното на историята. Въпреки това цялото търсене на истината може да бъде много красиво, тъй като е предпоставка за задълбочени и смислени приятелства и взаимоотношения.

Скорпион и приятелството

В началото Скорпионът може да изглежда дистанциран, мистериозен и неемоционален. Някой, който трудно може да бъде „разчетен“. Когато приятелите спечелят доверието на Скорпиона, той ще бъде изключително лоялен и отдаден. Не трябва да бъде предаван обаче, защото както самите скорпиони са известни със своето жило, така и представителите на тази зодия са склонни да търсят отмъщение.

Прочетете още:

Приятел Скорпион – защо си струва да имате такъв в живота си?

Жената Скорпион – защо е обичана и мразена?

Какво трябва да знаем за зодия Скорпион?

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар