скочи срещу Престъпницата Тодева: Парче по парче ще градите отново паметника, който съборихте!

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Областната управа съобщава, че е пуснала жалбата още на 22 декември, но е стигнала в Административния съд в София едва на 4 януари тази година, поради което за втори път да бъде внесено възражение от страна на гражданската платформа Изправи се. БГ срещу обжалването на решението на АССГ.

 

 

 

Това стана ясно от видео на лидера на гражданската организация Мая Манолова във Facebook днес преди внасянето на възражението им срещу оспорването на съдебното решения от областната управа.

„Много смешни са аргументите на юристите на областната управителка, според които тя няма нужда от административен акт, защото е собственик на паметника. И с грижата на „добър стопанин“ била действала Тодева.

Това е комично. Да нарежеш с флекс бронзовите фигури по този варварски начин. След това да ги вземеш и да ги хвърлиш в калта на една площадка близо до село Лозен, това ли е добрият стопанин?“ – реторично попита Манолова и допълни, че областният управител не действа като стопанин, а като вандал, който унищожава имущество, оценено за милиони левове.

Според Мая Манолова за това ще се носи и друг вид отговорност.

Друг аргумент от жалбата на областната управа, която от Изправи се. БГ оспорват е, че от гражданската организация е трябвало да обжалват по реда на Закона за устройство на територията.

Според лидерът на сдружението може да се обжалва по реда на ЗУТ, ако е имало разрешение за строеж, разрешение за демонтаж, ако има актове и документи, на които а се основават варварските действия на областния управител, но такъв акт няма, уточнява Мая Манолова.

От Изправи се. БГ уточняват, че след това дело ще заведат и последващо такова, с което ще настояват съдът да задължи областната управа да възстанови паметника в първоначалния му вид, да върне фигурите и да бъде търсена съответната отговорност от всички, включили се в това незаконно действие.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар