Слави Василев: Опорката, че парите по подписаните договори с Газпром ще минават “през трети страни” са абсолютна лъжа

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Искам да кажа няколко думи за имагинерните “алтернативни източници” на природен газ, за които говори правителството.

Първо, втечненият газ винаги ще бъде много по-скъп от това, което идва през тръбата. Купуваш на търг и наддаваш срещу други държави, като Германия, Холандия и пр. Колко си мислите, че ще платим, за да бием всички останали държави, които участват и те в търговете?

Второ, опорката, че парите по подписаните договори с Газпром ще минават “през трети страни” са абсолютна лъжа. Парите минават през сметка на Газпромбанк.

Трето, опорката, че ще ни излъжат в курса е абсолютна лъжа. Обмяната става за сметка на Газпром, тъй като договорът не предвижда плащане в рубли. Плащаме в долари или евро, както правят останалите европейски клиенти на Газпром.
Истинската причина, за мое най-голямо съжаление, е сервилността към най-могъщата държава в света и това, уважаеми приятели, е 100% истина. Политическият елит на власт е готов да жертва българския бизнес и потребилетлите в широкия смисъл на думата, за да бъде удобен. Срамувам се. Пиша това, за да може всеки да си провери информацията и да си направи съответните изводи.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар