Слави: ИТН няма как да бъде с БСП и ПП – и двете са леви партии – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Слави Трифонов и хора от партията му “Има такъв народ” (ИТН) дадоха пресконференция в студио на телевизия 7/8. Събитието стартира с представяне на социологическо проучване за нагласите към референдума за президентска република – инициатива на ИТН, и за доверието към партиите.

След въпрос какви са отношенията му с президента Румен Радев, Трифонов обясни, че го познава като военен пилот. Но Радев нямал нищо общо с организирания от ИТН референдум.Не съм разговарял с него, не сме говорили по тази идея. Това е наша идея, обясни Трифонов.


Няма да се коалираме с никой. Няма да има коалиция, тя е невъзможна, това отговори той след въпрос дали ще се коалират с друга партия за предстоящите парламентарни избори.

Слави Трифонов потвърди написаното от него, че в крайна сметка е решил да подаде имотната си декларация в КПКОНПИ. Той обяви, че е било грешка това, че не е подал декларацията си, когато е трябвало.

Съдя Кирил Петков, отсече Трифонов. Първото заседание по делото щяло да е на 21 април. Петков бил съден за клевета, тъй като бил нарекъл Слави мафиот и т.н.

Лидерът на ИТН бе попитан как си обяснява това, че партията му се е сринала бързо от 24% на под 4%.

Има сериозен анти-ГЕРБ момент. “Продължаваме промяната” (ПП) заеха нишата, те станаха по-интересни, понеже са нови, обясни Слави Трифонов.

След въпрос защо са започнали да получават пълния размер на субсидията си от 8 лв. на глас, Трифонов първо поиска време, за да асимилира питането. След това изрази недоволство, че медиите не са отразили, че ИТН са върнали над 4 милиона лева на държавния бюджет.

В крайна сметка от обяснението му стана ясно, че структурите възроптали, че нямат пари.

Зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов изрази лично мнение, че не е трябвало да връщат голямата част от субсидията на бюджета. Според него нямало начин да се проследи за какво са използвани тези средства от държавата. По-удачно било парите да се дадат за благотворителни цели.

Освен това, в момента партията получавала много по-малко пари (защото получи много по-малко гласове на последните парламентарни избори – б.а.).

Слави Трифонов не отговори на неколкократни питания с кого не биха се коалирали след изборите. За сметка това няколко пъти обяви, че “Има такъв народ” ще направи всичко възможно следващият парламент да е работещ.

Накрая все пак Трифонов обясни, че ИТН е по-скоро дясна партия и щяло да е трудно да си сътрудничат с лявата БСП, както и с ПП, които също били леви.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар