Слави канил Стоичков в партията си, Камата го пратил на майната си

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За никого не е тайна, че Слави Трифонов от години поддържа близки лични отношения с по-голямата част от футболните ни легенди от т. нар. “Златно поколение”, завоювало бронзовите медали на световното в САЩ’94.

Съвсем логично сега те гравитират около партията му “Има такъв народ” – към Дългия вече се присламчиха бившият гербер Йордан Лечков и Емил Костадинов, говори се, че дори скандалният Боби Михайлов е получил обещание да му се даде едно рамо от новата управляваща партия да запази поста си в БФС.

Единствено що се отнася до най-голямата звезда на родния футбол – Христо Стоичков, Слави ударил на камък. Камата не само не ще да рекламира политическото му отроче, но и откровено се подиграва с обществените напъни на Дългия, когото в частни разговори наричал “алчен цървул”.

Близки до носителя на “ЗЛатната топка” твърдят, че още миналото лято Трифонов го потърсил по телефона с надеждата да се включи с името си в новото му движение. Онзи обаче го препсувал в типичен стил и затворил телефона.

Истината е, че Стоичков, колкото и да е щедър към приятелите си, е изключително отмъстителен, когато някой засегне егото му. А точно такъв е случаят с Дългия. Христо му има зъб вече цяло десетилетие и със сигурност скоро няма да му мине, твърдят запознати с характера на иконата.

Бенефисът на Камата през 2004 г., за който Дългия поиска 20 000 евро

„Аз Слави Трифонов съм го зачеркнал от кръга на приятелите си, а тази пролет, като го видях в един ресторант в Барселона, малко оставаше да го омаам!” Това изказване на Христо Стоичков срещу гологлавия шоумен е направено преди почти 10 години, а причината за зачеркнатото приятелство между двамата е меркантилността на Дългия. Слави поискал на Стоичков хонорар от 20 000 евро, за да пее на бенефиса на футболната ни легенда в Барселона.

На 29 май 2004 г. Христо Стоичков официално сложи край на футболната си кариера на стадион “Ноу Камп” в Каталуния, където над 40 000 зрители се сбогуваха с кавалера на “Златната топка”. В бенефиса на Камата се срещнаха “Дрийм тийма” на “Барселона” и “Отбора на света”, който бе съставен от куп велики майстори на коженото кълбо от 90-те години – Ривалдо, Давор Шукер, Роберто Манчини, Георге Хаджи, Иван Саморано, Давид Жинола… Двата отбора бяха водени от треньорите легенди сър Боби Робсън и Йохан Кройф, асистираше им Димитър Пенев. Всички герои от САЩ’94 също взеха участие в прощалния мач на Христо Стоичков.

Единственият българин, поискал хонорар, за да участва в тържественото сбогуване на Стоичков с футбола, е Слави Трифонов. Още през март, когато организаторът на бенефика на Ицо – мениджърът Лъчезар Танев, поканил шоумена и неговия “Ку-ку бенд” в Барселона, Дългия заковал твърда тарифа от 20 000 евро за неговото участие плюс още 10 000 евро за музикантите от “Ку-ку бенд”.

Разбира се, Стоичков не е очаквал Слави да пее безплатно, но в случая ставало въпрос да бъдат изпълнени точно 2 песни на стадион “Ноу камп”. За сравнение -великият Хосе Карерас поддържал хонорар от 50 000 евро, но категорично отказал да пее срещу заплащане на бенефиса на любимия си футболист.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар