Слави, който даде много материал за “Шоуто на Слави”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Ако някъде в екипа на Слави Трифонов е останало място за най-хубавото качество – самоиронията, може би е време да влезе в употреба. Появата на “Има такъв народ” в политиката, освен електорален таран, който може да разбива ГЕРБ (засега разбива, да видим дали ще може да “изчегъртва”) все пак има и много голям хумористичен потенциал.

Въобще не се съмнявам, че ако друга партия беше предложила “мъж, жена и северномакедонец” да излитат заедно в Космоса, “Шоуто на Слави” щеше да пропусне възможността за воле – такова нещо може да захрани скечове за цял сезон. 

Не ми се мисли и какво щеше да стане ако друга партия например беше предложила Николай Василев. Най-малкото: статус, в който Трифонов да съобщи, че суверенът отдавна е дал присъдата си над Николай Василев и тази присъда е станала ясна с потапянето на НДСВ на дъното на океана при много други разбити кораби. Но, уви – в момента нещата звучат другояче – върху Василев, казва Слави, се е изляла “огромна помия”, той е експерт, който не е бил оценен. Никак не е добре това – Слави звучи така, както звучи Станишев. Ако чуете, че Трифонов каже, че срещу него се води “клеветническа кампания” или че някой е “изпитал катарзис” нещата вече ги брой за приключили. “Време е за друго” и Николай Василев в същото време? Няма нищо по-смешно от това. И нищо по-малко друго.

Нататък: цялото нещо с “министерски съвет, съобщен по Фейсбук” – видимо записан дори преди изборите. Впрочем, не би било учудващо ако се е оказало, че има и други варианти за записи, направени по-рано, т.нар. “заготовки”, с които е трябвало да се действа според случая. Как “Шоуто на Слави” щеше да подходи към партия, която съобщава всичко най-важно по социалните мрежи? Този тип скечове щяха да се наредят някъде след северномакедонеца, но пак щяха да са от добра реколта.

Тошко Йорданов и отрязването на ръцете на репортера? Не съм сигурен, че самият Тошко Йорданов би пропуснал да попилее самия Тошко Йорданов. Монолог на еднорък репортер в понеделник вечер – минимум. Класически образ, който да се задържи поне няколко сезона; особено щом страшна нелепост като Станислав Христов-Христосков се задържа близо десетилетие.

И тъй нататък: извън всички въодушевления и притеснения, които има около “Има такъв народ”, изглежда необходимо да се прибави и това – че хуморът и самоиронията в самата партия са замрели още в самото ѝ начало. Това не е нито добър сигнал, нито ще доведе донякъде. По неясна причина “Има такъв народ” въобще не използва най-доброто си оръжие, предвид биографията на всички. Без това оръжие боят няма да настане; или ще се обърне срещу тях.

 

Автор: Райко Байчев 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар